Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
10.7 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο Σπύρος Γιατράς...

Πέθανε ο Σπύρος Γιατράς…

Πέθανε ο Σπύρος ΓιατράςΈφυγε από τη ζωή ο γνωστός στιχουργός, Σπύρος Γιατράς με τον καλλιτεχνικό χώρο να θρηνεί άλλη μια απώλεια τις τελευταίες μέρες. Θυμίζουμε ότι νεκρή βρέθηκε την Κυριακή 18/4 η σκηνογράφος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, ενώ στις 15/4 έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας, γλύπτης και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του znews.gr, ο γνωστός στιχουργός πέθανε αφού προδόθηκε από την καρδιά του. Την είδηση επιβεβαίωσε ο συνάδελφός του, επίσης πολύ γνωστός στιχουργός, Ηλίας Φιλίππου με ανάρτησή του στο Facebook.
Ο Ηλίας Φιλίππου  στην ανάρτησή του, έγραψε: «Δυστυχώς οι απρόσμενα θλιβερές ειδήσεις αυτού του καιρού μας έχουν διαλύσει ψυχολογικά. Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος φίλος, ο σπουδαίος στιχουργός, ο συναγωνιστής μου αμέτρητα χρόνια, ο άνθρωπος με το αξεπέραστο χιούμορ και τη μοναδική εξυπνάδα ο… ο… ο… δεν ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω. Αγαπημένε Σπύρο Γιατρά… Απίστευτη θλίψη και μεγάλο κενό, δεν υπάρχουν λόγια δυστυχώςε να περιγράψουν τις στιγμές και την αλήθεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στους δικούς του ανθρώπους».
Σπύρος Γιατράς: Ποιος ήταν
O Σπύρος Γιατράς ήταν ο άνθρωπος πίσω από τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, του Θέμη Αδαμαντίδη, του Σταμάτη Γονίδη, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Δημήτρη Κοντολάζου, του Αντύπα, του Βασίλη Καρρά, του Νότη Σφακιανάκη, της Πάολας, του Κωνσταντίνου Αργυρού, του Νίκου Οικονομόπουλου και πολλών άλλων τραγουδιστών.
Ο Σπύρος Γιατράς ήταν οπτικός. Μεγάλωσε φτωχός ανάμεσα σε πλούσιους. Η οικογένειά του μετανάστευσε για πολλά χρόνια στη Νότια Αφρική. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, σε ηλικία 27 ετών, ήταν πια διπλωματούχος οπτικός, επάγγελμα που εξάσκησε και εξασκούσε μέχρι σήμερα με ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο χωρίς διακοπή, θέλοντας να είναι κοντά στον κόσμο.
«Ήμουν ένα άτακτο παιδί, ήμουν πάρα πολύ καλός μαθητής, αντιδραστικός και επειδή η επανάσταση των όπλων είναι δεύτερη πρώτα η επανάσταση της σκέψης, ήμουν επαναστάτης» είχε πει ο ίδιος για την παιδική του ηλικία.
«Δύσκολα οι γονείς μου ήταν φτωχοί άνθρωποι, αυτό με ανάγκαζε βέβαια να ξεχωρίζω το καλό από το κακό, ήταν ηθικοί άνθρωποι. Ο πατέρας μου παντρεύτηκε την μητέρα μου η οποία ήταν υπηρέτρια στο σπίτι τους. Εγώ σαν άντρας ήμουν μαμάκιας, ναι… δεν ήμουν με τον πατέρα μου».
Τα πρώτα του τραγούδια τα έγραψε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Στην συνέχεια συνεργάστηκε με άλλους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Αντώνης Βαρδής , Νίκος Λαβράνος, Γιάννης Πάριος κ.ά.). Το δίδυμο Γιατράς –Χρυσοβέργης καθόρισε αμφότερους. Ευτύχησε να συνεργαστεί με την κραταιά δισκογραφική ΜΙΝΟΣ και έτσι οι στίχοι του τραγουδήθηκαν από τις μεγάλες φωνές της εποχής. Μερικά από τα τραγούδια του: «Αν δεν είχα και σένα» , «Με προδώσαν οι φίλοι μου» «Της γυναίκας η καρδιά» , «Δεν πάω πουθενά».
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img