Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
10.7 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυντριβή ελικοπτέρου στο Κίεβο: Σκοτώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας – Τουλάχιστον...

Συντριβή ελικοπτέρου στο Κίεβο: Σκοτώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας – Τουλάχιστον 16 νεκροί…

Συντριβή ελικοπτέρου στο Κίεβο: Σκοτώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας – Τουλάχιστον 16 νεκροί (VIDEO)Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα, ενώ 22 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά τη συντριβή ελικοπτέρου το πρωί της Τετάρτης.
Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε νηπιαγωγείο και σε κατοικίες στο Μπρόβαρι, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας, Κίεβο.
«Έχουμε πληροφορίες για 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας πως 22 άτομα -τα 10 είναι παιδιά- έχουν τραυματιστεί.
Επίσης 22 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
O 42χρονος υπουργός Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι, ο 42χρονος υφυπουργός του Γεβγκένι Γενίν και ακόμη ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν επίσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
Οι πρώτες αναφορές
Νωρίτερα ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα είχε δηλώσει ότι ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε νηπιαγωγείο και κτίριο με κατοικίες.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, εκτός των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, δέκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Ασθενοφόρα, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον Κουλέμπα.
Πυρκαγιά
Εκπρόσωπος της ουκρανικής αστυνομίας της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο Suspilné, δήλωσε επίσης ότι “πυρκαγιά ξέσπασε” την ώρα του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Ολεξίι Κουλέμπα, «την ώρα της τραγωδίας, στο νηπιαγωγείο βρίσκονταν παιδιά και το προσωπικό»
Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το δυστύχημα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, το ελικόπτερο που συνετρίβη ανήκε στη δημόσια υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img