Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
11.2 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠακιστάν: Φρικτός θάνατος για θρησκευτικό ηγέτη ‑ Τον λίντσαρε ο όχλος επειδή...

Πακιστάν: Φρικτός θάνατος για θρησκευτικό ηγέτη ‑ Τον λίντσαρε ο όχλος επειδή «βλασφήμησε»…

Πακιστάν: Φρικτός θάνατος για θρησκευτικό ηγέτη ‑ Τον λίντσαρε ο όχλος επειδή «βλασφήμησε»!Φρικτό θάνατο βρήκε ένας θρησκευτικός ηγέτης στο Πακιστάν, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μετά από ομιλία που εκφώνησε σε πολιτική συγκέντρωση, αφού ορισμένοι ερμήνευσαν τις δηλώσεις του ως «βλάσφημες».
Το σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε στην επαρχία Κιμπέρ-Πανκτούνκβα, στα βορειοδυτικά της χώρας. Ο Νιγκάρ Αλάμ, θρησκευτικός ηγέτης τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας, είχε προσκληθεί να μιλήσει σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε το κόμμα Τεχρίκ-ε-Ινσάφ (PTI), του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν, στο χωριό Σαβαλντχέρ.
Ο Αλάμ λιντσαρίστηκε αφού «έκανε κάποια βλάσφημα σχόλια που εξόργισαν τον κόσμο» ανέφερε αξιωματούχος της περιοχής, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο δίκτυο Al Jazeera.
Αρχικά οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στη συγκέντρωση κατάφεραν να αποσπάσουν τον Αλάμ από τα χέρια του όχλου και να τον οδηγήσουν σε ένα κοντινό κατάστημα, πιστεύοντας ότι εκεί θα ήταν ασφαλής. Σύντομα όμως το πλήθος κατάφερε να παραβιάσει την πόρτα και να βγάλει έξω τον Αλάμ, ο οποίος δέχτηκε μανιασμένη επίθεση με ξύλα, και άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα.
Η σορός του Αλάμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.
Βίντεο από το λιντσάρισμα του θρησκευτικού ηγέτη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φέρνοντας στο μυαλό παλαιότερα περιστατικά όπου ο θρησκευτικός φανατισμός κατέληξε στον φρικτό θάνατο ανθρώπων στο Πακιστάν.
Η βλασφημία είναι ένα άκρως ευαίσθητο θέμα στη χώρα της νότιας Ασίας όπου κυριαρχεί η θρησκεία του Ισλάμ. Στο παρελθόν ακόμα και μη αποδεδειγμένες κατηγορίες έχουν πυροδοτήσει βίαια και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα σε πλήθη.
Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα στη Λαχόρη, άρπαξαν έναν κρατούμενο που κατηγορούνταν για βλασφημία από το κελί του και τον σκότωσαν.
Τον Δεκέμβριο του 2021, ένας άνδρας από τη Σρι Λάνκα ονόματι Πριγιάνθα Ντιγιαγουαντανάγκε, ο οποίος εργαζόταν στο Πακιστάν ως διευθυντής εργοστασίου, δέχτηκε άγρια επίθεσης από όχλο που τον ξυλοκόπησε και τον έκαψε ζωντανό για ανάλογες κατηγορίες.

We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img