Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
11 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘρήνος στην Πάτρα: Κλινικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι...

Θρήνος στην Πάτρα: Κλινικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι – Συγκλονίζουν οι γονείς που δώρισαν τα όργανά του

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το 6χρονο αγοράκι που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Κρήνη της Πάτρας, το απόγευμα της Κυριακής.
Ο 6χρονος είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στη διασωλήνωσή του και στη συνέχεια ζήτησαν τη διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και τελικά μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε.
Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς
Ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς του για τη δωρεά οργάνων και η οικογένεια έχει συμφωνήσει.
Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, έχουν ολοκληρωθεί τα τεστ εγκεφαλικου θανάτου και οι γονείς έχουν συναινέσει στο να γίνει δωρέα των οργάνων του. Έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να ακολουθηθεί η διαδικασία για την εύρεση των ληπτών.
“Δυστυχώς η μάχη για τον Κωνσταντίνο δεν κερδήθηκε. Έδωσε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα στη ΜΕΘ αλλά η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν βαρύτατη, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και να δοθούν σε άλλα παιδιά. Υποκλινόμαστε στην απόφασή τους αυτή”, δηλώνει ο κ. Ηλιάδης.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση δωρεάς οργάνων σε διάστημα μίας εβδομάδας στο Νοσοκομείο του Ρίου, μετά το περιστατικό με τον 2,5 ετών Γιωργάκη από το Αγρίνιο που κατάπιε φασόλι το οποίο του έφραξε τον αεραγωγό και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img