Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
22.8 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο Τάκης του θρυλικού ομώνυμου φούρνου στο Κουκάκι...

Πέθανε ο Τάκης του θρυλικού ομώνυμου φούρνου στο Κουκάκι…

Ο βασιλιάς του ψωμιού μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο πέθανε σε ηλικία 73 ετών προκαλώντας μεγάλη θλίψη όχι μόνο σε συγγενείς και φίλους, αλλά και σε όλους όσοι γεύονταν τα αρτοποιήματά του επί 50 χρόνια.
Σήμερα, όπως είναι λογικό λόγω της ημέρας, σχηματίστηκαν ατελείωτες ουρές κόσμου έξω από τον ιστορικό φούρνο, ωστόσο οι λαγάνες με την είδηση του θανάτου του δόθηκαν δωρεάν κι ο φούρνος έκλεισε.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια,. Όταν ενηλικιώθηκε κατέβηκε στην Αθήνα και ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του ’70, ο οποίος έγινε γνωστός σε ολόκληρη την πρωτεύουσα ενώ η φήμη του ταξίδεψε έξω από τα όρια της πόλης.
Ήταν από τους πρώτους που έφτιαξε μπαγκέτα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα προμήθευε με ψωμί και άλλα αρτοποιήματα πολλά γνωστά εστιατόρια και καφέ της πρωτεύουσας.
Σε συνέντευξή του είχε πει ότι έφτασε στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς και ο φούρνος άνοιξε τον Δεκέμβριο για να προλάβει τα Χριστούγεννα. Στην ίδια συνέντευξη είχε πει ότι ήξερε από μικρό παιδάκι ότι ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά, την οποία έκανε και ο πατέρας του ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφερε στην Αθήνα το 1961 το κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Άννα, τα δυο παιδιά του Αρτέμη και Θοδωρή -που έχουν αναλάβει τα ηνία του φούρνου από το 2010- και τον εγγονό του Δημήτρη.
We read it in: https://prismaradio.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img