ΙΑΠΩΝΙΑ: Πάνω από 30 θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν μαχαιρωμένες…

0
159

Ενας Ιάπωνας ψαράς παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου θαλάσσιες χελώνες, αφού παραθεριστές έπεσαν πάνω στη φρικιαστική σκηνή. Σύμφωνα με τη Mirror, πάνω από 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές ή ετοιμοθάνατες με μαχαιριές στο λαιμό τους σε μια παραλία στο απομακρυσμένο νησί Kumejima την περασμένη Πέμπτη.
Αξιωματούχοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το επεισόδιο και δήλωσαν ότι βρήκαν τον δράστη, αλλά δεν κατονόμασαν το άτομο.
Τι συνέβη
Ο δράστης δήλωσε στον τοπικό συνεταιρισμό ψαράδων ότι οι χελώνες πιάστηκαν στα δίχτυα του και απογοητεύτηκε προσπαθώντας να τις ξεμπερδέψει.
Είπε ότι απελευθέρωσε πολλές χελώνες, αλλά αφού πάλευε για αρκετή ώρα άρχισε να τις μαχαιρώνει για να τις αποδυναμώσει..
Ο Yoshimitsu Tsukakoshi, ανώτερο στέλεχος του τοπικού οργανισμού προστασίας της θαλάσσιας χελώνας, δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα «The Mainichi» ότι επρόκειτο για μια «εξαιρετικά φρικτή σκηνή».
Ο Tsukakoshi εξοργίστηκε με το ξέσπασμα του ψαρά, λέγοντας ότι οι χελώνες είναι τόσο ευγενικά πλάσματα και ότι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη. Ο επικεφαλής του συνεταιρισμού, εξήγησε την κατάσταση και ισχυρίστηκε ότι ο ψαράς δεν είχε δει ποτέ τόσες πολλές χελώνες στα δίχτυα του, αλλά τώρα μετανιώνει για τις πράξεις του.
Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας και στον «κόκκινο κατάλογο» των απειλούμενων ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).