Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
12.9 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤάφος με 800 βρέφη και παιδιά βρέθηκε σε ορφανοτροφείο...

Τάφος με 800 βρέφη και παιδιά βρέθηκε σε ορφανοτροφείο…

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έβρισκαν καταφύγιο ορφανά και ανύπαντρες μητέρες με τα παιδιά τους

Φρικιαστικές λεπτομέρειες αποκάλυψαν την Παρασκευή ερευνητές που είχαν αναλάβει να διαλευκάνουν τι συνέβη σε εκατοντάδες βρέφη και παιδιά που φιλοξενούνταν σε καθολικό ορφανοτροφείο στην Ιρλανδία. Όπως ανακοινώθηκε στο εν λόγω ορφανοτροφείο, στην πόλη Τουάμ, βρέθηκε μαζικός τάφος, στον οποίο εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα περίπου 800 παιδιών, ηλικίας από 35 εβδομάδων έως 3 ετών.

 Τα λείψανα βρέθηκαν σε ένα υπόγειο χώρο, που ήταν χωρισμένος σε 20 δωμάτια. Τα πτώματα είχαν ταφεί , ως επί το πλείστον, την δεκαετία του 1950, περίοδο κατά την οποία στις εν λόγω εγκαταστάσεις έβρισκαν καταφύγιο ορφανά, ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους. Το ορφανοτροφείο, που ήταν υπό τη διεύθυνση ενός καθολικού τάγματος γυναικών μοναχών, έκλεισε το 1961.

Η ανακοίνωση των αρχών επιβεβαίωσε τις υποψίες που υπήρχαν εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τις οποίες η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών που πέθαναν στον εν λόγω χώρο, ενταφιάστηκαν εκεί σε ανώνυμους τάφους. Το 2014 η ιρλανδική κυβέρνηση σχημάτισε ειδική επιτροπή για την υπόθεση μετά τις έρευνες μιας ιστορικού, η οποία είχε βρει τα πιστοποιητικά θανάτου σχεδόν 800 παιδιών που έμεναν στο ορφανοτροφείο αλλά στοιχεία για την ταφή, μόνο για δύο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν παιδιά, παίζοντας στον χώρο του πρώην ορφανοτροφείο, είδαν έναν σωρό από οστά σε ένα κρυφό υπόγειο θάλαμο.

(Πηγή: Guardian, φωτό: AP Images / Niall Carson)

News247.gr

   

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img