Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
26.8 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑRob Hoyt: Πέθανε ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος – Έτρεχε με τον γιο του...

Rob Hoyt: Πέθανε ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος – Έτρεχε με τον γιο του σε αναπηρικό καροτσάκι…

Ο Dick Hoyt, ο αγαπημένος δρομέας του Μαραθωνίου της Βοστώνης που έτρεχε με τον γιο του, Rick Hoyt, ο οποίος ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι πέθανε σε ηλικία 80 ετών.
Την Τετάρτη το πρωί βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ολλανδία από την οικογένεια του, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του. Ένας από τους γιους του, ο Russ Hoyt, δήλωσε στο Associated Press, «Είχε μια συνεχιζόμενη καρδιακή πάθηση με την οποία αγωνιζόταν για χρόνια και πήρε το καλύτερο από αυτόν».
Σύμφωνα με τον Russ, αυτός και ο άλλος αδερφός του, ο Rob Hoyt, ανακοίνωσαν τα θλιβερά νέα στον Rick, «Είναι λυπημένος, όπως είμαστε όλοι, αλλά είναι εντάξει. Μπορείς να το δεις μέσα του, ήταν σαν να τον χτύπησε κάποιος».


Ο Dick έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο με τον γιο του, ο οποίος είναι τετραπληγικός και έχει εγκεφαλική παράλυση, το 1977 αφού ο Rick ήθελε να τον βοηθήσει να συγκεντρώσει χρήματα για να πληρώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς ενός παίκτη lacrosse που είχε παραλύσει από τη μέση κάτω σε ένα ατύχημα.
Το δίδυμο πατέρας-γιος, γνωστό ως Team Hoyt, συμμετείχε στον πρώτο μαραθώνιο της Βοστώνης το 1980. «Όταν τρέχουμε, με κάνει να νιώθω ότι η αναπηρία μου εξαφανίζεται», δήλωσε ο Rick στο PEOPLE το 2013, αφού το ζευγάρι είχε αγωνιστεί σε περισσότερους από 1.000 αγώνες μαζί, πολλοί εκ των οποίων μαραθώνιοι και τρίαθλα.
Μαζί, ξεκίνησαν το 1989 το Ίδρυμα Hoyt, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των νέων με αναπηρία στην Αμερική. Μέσα από το τρέξιμο, ο Dick και ο Rick είχαν επίσης συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για οργανισμούς όπως το Easter Seals και το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επικοινωνίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Βοστώνης.
Συνολικά, ο Dick ολοκλήρωσε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης 32 φορές με τον Rick πριν αποσυρθεί το 2014. Το ζευγάρι έχει ένα άγαλμα προς τιμήν του στην αφετηρία του μαραθωνίου της Βοστώνης στο Hopkinton της Μασαχουσέτης
Μετά τον θάνατο του Dick, ο Αθλητικός Σύλλογος της Βοστώνης έκανε την εξής δήλωση, «Το BAA είναι τρομερά λυπημένο που μαθαίνει για το θάνατο του Μαραθωνοδρόμου της Βοστώνης, Dick Hoyt. Ο Dick προσωποποίησε τι σήμαινε να είναι ένας Μαραθωνοδρόμος της Βοστώνης, δείχνοντας αποφασιστικότητα, πάθος και αγάπη για κάθε Ημέρα Πατριωτών για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Δεν ήταν μόνο οπαδός που ενέπνευσε χιλιάδες, αλλά και πιστός φίλος και πατέρας που ήταν υπερήφανος που ξόδευε ποιοτικό χρόνο με τον γιο του Rick ενώ έτρεχε από το Hopkinton στη Βοστώνη. Ο δεσμός και η παρουσία του ζευγαριού καθ ‘όλη τη διάρκεια της κούρσας έγινε συνώνυμος με τον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο Dick Hoyt ήταν μοναδικός. Θα μας λείψει ειλικρινά ο Dick και κρατούμε τη μεγάλη του οικογένεια και τους φίλους του στις σκέψεις και τις προσευχές μας.».
We read it in:https://www.npress.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img