Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
16.8 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε χρυσός Έλληνας Ολυμπιονίκης...

Πέθανε χρυσός Έλληνας Ολυμπιονίκης…

Στις θάλασσες του ουρανού χαράζει νέες ιστιοπλοϊκές νότες ο πρώτος μεταπολεμικός χρυσός μας ολυμπιονίκης, ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου.

Ο κυβερνήτης του θρυλικού σκάφους «Νηρεύς», το οποίο στους Ολυμπιακούς του 1960 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα το 1956 με σκάφη τύπου «Lightning». Στη συνέχεια αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδος, κατέκτησε μετάλλια σε μεσογειακούς και πρωταθλήματα Ευρώπης και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Σημαντικότερη ήταν η πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, με πλήρωμα τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Γιώργο Ζαΐμη.

Το 1964 με πλήρωμα τον Μαγουλά και τον Ζαΐμη ήρθαν όγδοοι στο Τόκιο.

Το 1968 πλασαρίστηκε στην 15η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό

Στη συνέχεια υπήρξε δραστήριο μέλος σε ιστιοπλοϊκούς ομίλους και ήταν στήριζε την ελληνική ιστιοπλοΐα και ιδιαίτερα τη νέα γενιά.

Ο φημισμένος για την καλή του τακτική ιστιοπλόος είχε μία δεύτερη μεγάλη αγάπη, το τάβλι και μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του κατέβαινε στο Μικρολίμανο για να βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του θάλασσα και να παίζει τάβλι με καλούς του φίλους ιστιοπλόους, όπως, ο Κώστας Λυμπεράκης και Νίκος Καραγεωργίου.

We read it in:http://www.athensmagazine.gr

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img