Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
11.2 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο Σερ Τομ Μουρ, ο άνθρωπος που ενίσχυσε το NHS με...

Πέθανε ο Σερ Τομ Μουρ, ο άνθρωπος που ενίσχυσε το NHS με 39 εκατ. λίρες…

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών μια εμβληματική φιγούρα στην Αγγλία, ο βετεράνος λοχαγός Τομ Μουρ, ο οποίος κατά το πρώτο lockdown την περασμένη άνοιξη κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 39 εκατ. λίρες σε φιλανθρωπίες για την ενίσχυση του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας, γνωστού ως NHS.
Τραγική ειρωνεία ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα του νέου κορονοϊού.
«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Χάνα και Λούσι, στην ανακοίνωσή τους. Πρόσθεσαν ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφεραν να βρίσκονται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του.
Τον Τομ Μουρ είχε τιμήσει η βασίλισσα Ελισάβετ ονομάζοντάς τον «σερ». Συλλυπητήρια στην οικογένεια του έστειλε ιδιωτικά η Ελισάβετ. «Η Αυτής μεγαλειότης απόλαυσε τη συνάντηση με τον σερ Τομ και την οικογένειά του πέρυσι στο Γουίνσδορ» ανέφερε εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ.
Με την οικογένεια του εκλιπόντος επικοινώνησε και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Μάλιστα δόθηκε εντολή να κυματίζει μεσίστια η σημαία στη Ντάουνινγκ Στριτ αλλά και σε δημόσια κτίρια, την Τετάρτη, στη μνήμη του Τομ Μουρ.

Πέθανε ο Σερ Τομ Μουρ, ο άνθρωπος που ενίσχυσε το NHS με 39 εκατ. λίρες
We read it in:https://www.efsyn.gr 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img