Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
9.1 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΜακάβρια ανακάλυψη: Τα πτώματα κινούνται για πάνω από ένα χρόνο μετά το...

Μακάβρια ανακάλυψη: Τα πτώματα κινούνται για πάνω από ένα χρόνο μετά το θάνατο…

 

Σε μια απίστευτη ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές στο πρώτο «αγρόκτημα του ανθρώπινου σώματος» στην Αυστραλία, καθώς διαπίστωσαν με τη βοήθεια καμερών time lapse ότι τα σώματα κάνουν κινήσεις περισσότερο από ένα έτος μετά θάνατον.

Η ανακάλυψη έγινε από την Άλισον Γουίλσον, τελειόφοιτη του πανεπιστημίου του Κεντρικού Κουίνσλαντ, η οποία κινηματογράφησε την αποσύνθεση ενός σώματος δότη για 30 λεπτά, για περίοδο 17 μηνών.

Σύμφωνα με το ABC News, το «αγρόκτημα» ή αλλιώς Australian Facility for Taphonomic Experimental Research (AFTER) στο Σίδνεϊ, δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια για να ερευνήσει την αποσύνθεση του ανθρώπινου σώματος υπό διάφορες συνθήκες για να αναπαράγει τα σενάρια σκηνικών εγκλημάτων.

«Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τα χέρια είχαν σημαντική κίνηση. Τα χέρια που αρχικά ήταν χαμηλά πλάι στο σώμα, ανέβηκαν ενώ ένα χέρι απομακρύνθηκε από το σώμα και στη συνέχεια επέστρεψε, αγγίζοντας το και πάλι», δήλωσε η Γουίλσον.

Αν και η Γουίλσον ανέμενε την ύπαρξη κάποιας κίνησης στα αρχικά στάδια της αποσύνθεσης, δήλωσε έκπληκτη που είδε κίνηση για 17 μήνες. Εκτιμά ότι αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συρρίκνωσης και της συστολής όταν το σώμα στεγνώνει.

«Είναι πολύ σημαντική να βοηθήσουμε τις αρχές να επιλύσουν εγκλήματα. Είναι σημαντικό για τα θύματα και τις οικογένειές τους και σε πολλές περιπτώσεις δίνει φωνή στο θύμα για να πει την τελευταία του ιστορία», τόνισε η Γουιλσον.
We read it in:https://www.newsitamea.gr

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img