Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
11.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Έφυγε» ο δημοσιογράφος και αγωνιστής… «ΙΝΑΧΟΣ», ΝΙΚΟΣ (ΛΑΚΗΣ) ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ...

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος και αγωνιστής… «ΙΝΑΧΟΣ», ΝΙΚΟΣ (ΛΑΚΗΣ) ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ…

Νωρίς και εντελώς ξαφνικά «έφυγε» από κοντά μας, ένα μεγάλος αγωνιστής της ζωής, ο δημοσιογράφος ΝΙΚΟΣ (Λάκης) ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ.

Βρέθηκε σήμερα νεκρός, ανήμερα της γιορτής του, στο σπίτι του, ενώ είχε να δώσει δύο ημέρες σημεία ζωής.
Ήταν ένας από τους εμπνευστές της «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΝΑΧΟΥ», επί δημαρχίας του αείμνηστου ΝΙΚΟΥ ΣΙΜΕΝΤΖΗ, με την οποία, ενωμένος ο λαός της Άρτας διεκδικούσε την οδική σύνδεση με τα Τρίκαλα, στο μακρινό 1976.
Ήταν και ένας από τους τέσσερις πεζοπόρους αυτής της πορείας, που ξεκίνησε από την Άρτα και έφτασε στην Αθήνα (377 χιλιόμετρα), για να επιδώσουν σχετικό υπόμνημα στον τότε πρωθυπουργό ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
Εκείνη η πρωτόγνωρη πορεία είχε γίνει πρώτο θέμα και για 15 ημέρες σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και ήταν αρχή της ένταξης χρηματοδότησης αυτού του έργου στο πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων.
Για πολλά χρόνια ο Νίκος Κοντογιώργος ήταν στενός συνεργάτης του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», με σειρά άρθρων, για την Κύπρο, την Γιουγκοσλαβία, τα Βαλκάνια γενικότερα, αλλά και άρθρα πανελληνίου και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαν εκδοθεί και σε βιβλίο.
Συνεργάστηκε και με άλλα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και το τελευταίο διάστημα διατηρούσε την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Αετός των Τζουμέρκων», με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Είχε ενεργά ασχοληθεί και με τον αθλητισμό και υπήρξε και παράγοντας της Αναγέννησης Άρτας.
Τέλος είχε και ενεργό πολιτική συμμετοχή σε κόμματα του Κεντρώου Χώρου.
Ο συντάκτης αυτού του κειμένου, τον έζησε από κοντά για πολλές δεκαετίες και περισσότερο την περίοδο διεκδίκησης του δρόμου Άρτας – Τρικάλων, με κοινούς αγώνες σε Άρτα και Αθήνα και κυρίως με την ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΝΑΧΟΥ.
We read it in:http://www.paratiritis-artas.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img