Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
25.2 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακαλύφθηκαν σπάνιοι τάφοι σε αρχαία ερείπια στην Κίνα...

Ανακαλύφθηκαν σπάνιοι τάφοι σε αρχαία ερείπια στην Κίνα…

Δεκατέσσερις σπάνιοι τάφοι, οι οποίοι πιστεύεται πως χρονολογούνται μεταξύ της Νεολιθικής Εποχής και της πρώιμης Εποχής του Χαλκού, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν στην Κίνα.

Οι τάφοι ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε περιοχή που εκτείνεται σε 100.000 τ.μ. και σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτός από έναν πέτρινο θάλαμο, οι άλλοι 13 τάφοι ήταν χωμάτινα κοιλώματα με σπάνια αναλογία μήκους και πλάτους- μήκος μεγαλύτερο από 400 εκατοστά και πλάτος μεταξύ 50 και 60 εκατοστά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρόμοιοι τάφοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στην επαρχία αυτή και αποτελούν σπάνιο φαινόμενο γενικώς στη χώρα.

Οι σκελετοί ήταν πολύ καλά διατηρημένοι, ενώ σε κάποιους τάφους η αφύσικη θέση των οστών δείχνει ότι οι άνθρωποι ενταφιάσθηκαν καιρό μετά τον θάνατό τους. Σε έναν τάφο, δύο σκελετοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο -επάνω ο θηλυκός και κάτω ο αρσενικός. Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτό δείχνει μία ορισμένη άποψη που είχαν για τη ζωή και τον θάνατο οι αρχαίοι λαοί στην Κίνα.

Μάλιστα, στους συγκεκριμένους τάφους βρέθηκαν και διάφορα πολιτιστικά κειμήλια, όπως κεραμικά και περιστρεφόμενοι τροχοί.

We read it in:http://dete.gr

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img