Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.4 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔεύτερος άταφος νεκρός από κορονοϊο στην Κρήτη...

Δεύτερος άταφος νεκρός από κορονοϊο στην Κρήτη…

Οικογένειες χάνουν τους οικείους τους από κορονοϊο σε νοσοκομεία της Κρήτης και στην συνέχεια αδυνατούν να τους μεταφέρουν στους τόπους καταγωγής τους, λόγω αδυναμίας ταρίχευσης των σορών.
Μετά την περίπτωση του 74χρονου άνδρα που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και παραμένει άταφος από την περασμένη Τετάρτη, καθώς οι συγγενείς του δεν μπορούν να τον μεταφέρουν στην Κάλυμνο, μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση έρχεται στην επιφάνεια. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 80 ετών που κατέληξε στις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Μαρτίου στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο με καταγωγή από την Κάλυμνο. Όπως και στην πρώτη περίπτωση έτσι και τώρα οι συγγενείς του βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας.
Μάλιστα οι συγγενείς που προσπαθούν να βρουν τρόπο μεταφοράς των σορών στην Κάλυμνο προκειμένου να ταφούν, δέχονται πιέσεις να πάρουν τις σορούς από τα ψυγεία «λόγω περιορισμένου χώρου» και να τις θάψουν στην Κρήτη, κάτι το οποίο δεν αποδέχονται. Ουσιαστικά τα νοσοκομεία δεν πραγματοποιούν ταριχεύσεις, διαδικασία απαραίτητη για την μεταφορά των σορών σε άλλες περιοχές, αλλά ούτε το λιμεναρχείο δίνει κατ΄ εξαίρεση άδεια μεταφοράς με πλοίο, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.
Με αυτό τον τρόπο εξαναγκάζονται οι συγγενείς των νεκρών να τους κηδέψουν στην Κρήτη, όπως λένε χαρακτηριστικά «θα τους θάψουμε χωρίς να τους δούμε, ξένους σε ξένο τόπο και δεν θα μπορούμε να τους ανάψουμε ούτε το καντήλι».
We read it in:https://kedenews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img