Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.6 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧανιά: Πατέρας 4 παιδιών ο 47χρονος Πυροσβέστης που βρήκε φρικτό θάνατο με...

Χανιά: Πατέρας 4 παιδιών ο 47χρονος Πυροσβέστης που βρήκε φρικτό θάνατο με αλυσοπρίονο…

Φρικτό θάνατο βρήκε την Τρίτη 8 Μαρτιου 2022 το μεσημέρι, ένας 47χρονος πυροσβέστης από τα Χανιά, πατέρας τεσσάρων παιδιών, την ώρα που πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες με αλυσοπρίονο στο χωριό Ορθούνι του δήμου Πλατανιά.
Ο άτυχος άντρας τραυματίστηκε στον μηρό και μέσα σε ελάχιστα λεπτά πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Το απίστευτο δυστύχημα έγινε μεσημβρινές ώρες. Ο 47χρονος είχε μεταβεί μόνος στην περιουσία που διατηρούσε στο ημιορεινό χωριό, με σκοπό να κλαδέψει ελαιόδεντρα στην καλλιέργεια του. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το μικρό αλυσοπρίονο τον έκοψε στον μηρό. Αιμόφυρτος και σφαδάζοντας από τον πόνο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ζητήσει βοήθεια, ο άτυχος πυροσβέστης κατάφερε να απομακρυνθεί από το χωράφι του και να φτάσει μέχρι την άκρη του δρόμου. Εκεί, έχοντας ήδη χάσει πολύ αίμα, σωριάστηκε και υπέκυψε στο βαρύ τραύμα του, το οποίο είχε πλήξει την κεντρική αρτηρία.
Διερχόμενος αγρότης εντόπισε τον 47χρονο χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο, ήταν ήδη αργά για τον άτυχο οικογενειάρχη. Στο νοσοκομείο Χανίων όπου διακομίστηκε άμεσα, οι γιατροί του Τ.Ε.Π. απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του.
Μεγάλη απώλεια
Καταγόμενος από τους Λάκκους Ομαλού, ο Γ.Κ. επισκεπτόταν συχνά το Ορθούνι για να φροντίσει την περιουσία του. Άνθρωπος αγαπητός, παρά τις πολλές επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις, διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο του. Για μια μεγάλη απώλεια μιλούν στον δήμο Πλατανιά όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.
Ανείπωτος είναι ο πόνος για την σύζυγο, τις τρεις κόρες και τον μικρό γιο του, που έχασαν για πάντα το στήριγμα τους. Η είδηση του τραγικού θανάτου του 47χρονου, σκόρπισε θλίψη και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου υπηρετούσε, ενώ τα αδέλφια του, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, δεν μπορούν να πιστέψουν τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του.
Επί σειρά ετών υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε και στην ΕΜΑΚ. Συντετριμμένοι φίλοι του κάνουν λόγο για έναν καλό άνθρωπο, ατρόμητο και δυνατό. Έπαιρνε μέρος σε δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης στα Λευκά Όρη και δεν τον πτοούσε ο κίνδυνος. Η μοίρα όμως έπαιξε άσχημο παιχνίδι μαζί του, στερώντας τον από τη μια στιγμή στην άλλη από την οικογένεια του, την σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του.
Για τα ακριβή αίτια θανάτου του 47χρονου, διενεργεί προανάκριση του Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά. Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που η χρήση αλυσοπρίονου έχει τραγική κατάληξη. Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που σημειώνονται στη διάρκεια αγροτικών εργασιών εξ αιτίας λάθος χειρισμών ή απροσεξίας κατά τη χρήση του. Άνθρωποι έχουν ακρωτηριαστεί ή έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες. Απαιτείται δε χρήση γαντιών και ενισχυμένου ρουχισμού για αυξημένη προστασία κατά τη χρήση του, ωστόσο ελάχιστοι λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img