Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
26.8 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων...

Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων…

moro_main

«Έφυγε» από τη ζωή το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις 37 ημερών, το οποίο είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.
Το νεογνό, αγόρι, νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγια Σοφία”. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το νεογνό λιγων μόλις ημερών εισήχθη με σοβαρό εμπύρετο νόσημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τα χαράματα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, κατά την εφημερία. Είχε διακομιστεί με ιδιωτικό όχημα. Το νεογνό συνοδευόταν από τη γιαγιά του. Οι γονείς του -αναφερθηκε από τη γιαγιά ότι ήταν ανήλικοι- δηλώθηκαν κάτοικοι περιοχής της Δυτικής Αττικής, περιοχής εξαιρετικά επιβαρυμενης από τον κορωνοϊό.
Παρέμεινε σε νοσηλεία κλινικής Covid-19 για μερικές ημέρες, αλλά επιδεινώθηκε και στις 18 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του όμορου νοσοκομείου, “Αγλαια Κυριακού”. Για 17 ημέρες δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη Covid-19, ωστόσο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του αμερικανικού κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC), στις ΗΠΑ έχει καταλήξει το 0,04% των ανηλίκων που έχουν νοσήσει από κορωνοιο.
Στην Ελλάδα έχει καταλήξει μια 16χρονη από τη Θήβα, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη).
Ξεχωριστή αναφορά στο βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, είχε κάνει πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας» ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσφατα είχε γίνει για πρώτη φορά πατέρας.
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο μία «μικρή αθώα ψυχή» που έδινε μάχη για τη ζωή και είχε ευχηθεί να πάνε όλα καλά.
«Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία» προέτρεψε τοτε ο κ. Κικίλιας.
We read it in:https://www.protothema.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img