Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
11.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αριστοτέλης Παυλίδης...

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αριστοτέλης Παυλίδης…

Πέθανε  το βράδυ (25/10) σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Αριστοτέλης Παυλίδης.
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης γεννήθηκε στο Πυλί της Κω και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1966. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πολυτεχνείο.
Βουλευτής από το 1977
Το 1977, εξελέγη για πρώτη βουλευτής Δωδεκανήσων με την ΝΔ.
Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής, ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και την περίοδο 1990 – 1992 υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον σχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης που προήλθε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img