Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
11.8 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο γνωστός μουσικολόγος, Μάρκος Δραγούμης - Πατέρας της Ναταλίας Δραγούμη...

Πέθανε ο γνωστός μουσικολόγος, Μάρκος Δραγούμης – Πατέρας της Ναταλίας Δραγούμη…

Πέθανε ο γνωστός μουσικολόγος, Μάρκος Δραγούμης - Πατέρας της Ναταλίας ΔραγούμηΠέθανε σε ηλικία 89 χρόνων, ο γνωστός μουσικολόγος και βυζαντινολόγος, Μάρκος Δραγούμης, ανιψιός τού Ίωνα Δραγούμη και πατέρας της Ναταλίας Δραγούμη.
Όπως γνωστοποίησε μέσω Facebook ο γιος του, Φίλιπππος, ο πατέρας του που νοσηλευόταν  λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πέθανε χθες, Τετάρτη.
«Για μένα ο θάνατό του δεν είναι μόνο του πατέρα μου, αλλά σηματοδοτεί την απώλεια ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια: της εποχής που οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για τη γνώση, ακόμη κι αν αυτή δεν είχε άμεση πρακτική και οικονομική σκοπιμότητα» έγραψε χαρακτηριστικά ο γιος του.
Ποιος ήταν ο Μάρκος Δραγούμης
Ο Μάρκος Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας.
Σημειώνεται πως, από την πλευρά του πατέρα του, κατάγεται από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη. Από την πλευρά της μητέρας του είναι εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img