Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
14.6 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε από κορονοϊό ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο...

Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο…

Πέθανε από κορονοϊό  ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο  - Συλλυπητήριο μήνυμα του Βαγγέλη Τάβου Απεβίωσε από κορονοϊό ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο σε ηλικία 59 ετών. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο των Τιράνων υπέστη καρδιακή ανακοπή από τον θανατηφόρο ιό.
Ο Φίνο υπηρέτησε στο αξίωμα του Δημάρχου Αργυροκάστρου σε μια δύσκολη περίοδο για την περιοχή (1992-1996 ). Εκείνη την περίοδο υπήρξε αρωγός στην προστασία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κρατώντας μια ισορροπημένη στάση.
Το 1997 που ο Αλβανικός λαός είχε λεηλατήσει όλα τα στρατόπεδα και είχε εξοπλιστεί με χιλιάδες Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ο Φινο επελέγη με κοινή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.
Κατά την διάρκεια της θητείας ως πρωθυπουργός επισκέφθηκε πολλές φορές την Αθήνα ζητώντας βοήθεια και στήριξη ώστε να ελέγξει την «πολεμική» κατάσταση στο εσωτερικό της Αλβανίας.
Συλλυπητήριο Μήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή Βαγγέλη Τάβου
Δυσάρεστη η είδηση του θανάτου του συνάδελφου και φίλου Μπασκιμ Φίνο.
Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για το Αργυρόκαστρο και την χώρα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, φίλους και συγγενείς.
We read it in:https://dropolinews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img