Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
17.4 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚρήτη : Πώς το μωρό που θεωρήθηκε νεκρό απέκτησε σφυγμό...

Κρήτη : Πώς το μωρό που θεωρήθηκε νεκρό απέκτησε σφυγμό…

Ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από το «θαύμα» με την ανάκτηση σφυγμού μετά από ώρες στο 2χρονο παιδί που είχε δηλωθεί νεκρό από πνιγμό εξαιτίας της πτώσης του σε βαρέλι με νερό.
Μπορεί αυτή τη στιγμή να διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο μόνο αισιόδοξα μπορούν να θεωρούνται τα νέα, δεδομένης της αρχικής εκτίμησης των γιατρών.
Το τραγικό συμβάν
Όλα συνέβησαν χθες νωρίς το απόγευμα όταν το άτυχο παιδί την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο στη γειτονιά του σπιτιού του ξέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.
Λίγη ώρα μετά χάθηκαν τα ίχνη του με τους γονείς και τους συγγενείς του να το ψάχνουν εναγωνίως.
Το δίχρονο αγόρι, το τρίτο παιδί της οικογένειας, εντοπίστηκε τελικά χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.
Το χρονικό της… επαναφοράς του στη ζωή
Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί χωρίς να χάσουν στιγμή ξεκίνησαν τις διαδικασίες της επαναφοράς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πρωτόκολλο στους πνιγμούς αναφέρει πως το σώμα πρέπει να ζεσταθεί (εξαιτίας του ότι έχει υποστεί υποθερμία) και επί 45 λεπτά πρέπει οι γιατροί να προχωρούν στην ανάνηψή του εφόσον έχουν χαθεί οι αισθήσεις.
Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή, καθώς δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα, τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο.
Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό.
Έτσι ξεκίνησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ να παραλάβει τη σορό, πλέον, του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μαζί με τη γιατρό, ξεκίνησαν για το Κέντρο Υγείας.
Ωστόσο, φαίνεται πως το παιδί, αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης, έδειξε σημάδια… ζωής περίπου στις 20:00 το βράδυ. Χαρακτηριστικά, όπως ειπώθηκε στο cretapost, άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό!
Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας χωρίς να χάσουν χρόνο ενημέρωσαν εκ νέου το ασθενοφόρο που πήγαινε για να το παραλάβει για τη νέα εξέλιξη.
Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπίστωσε πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνει ανακοπή, ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης.
Από τις πρώτες μαλάξεις το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120.
Η ελπίδα φαίνεται ότι δεν χάθηκε, με τη γιατρό του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό να ενημερώνει το ΠΑΓΝΗ και να διασωληνώνει το παιδί.
Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο
Το παιδί έφτασε στις 21:30 στο ΠΑΓΝΗ έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή.
Αμέσως εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων και ξεκίνησαν οι εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλος και τα άλλα όργανα του παιδιού.
Από τη πρώτη στιγμή έχει δηλωθεί πως η κατάσταση της υγείας του μικρού αγοριού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πρώτο 48ωρο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία της υγείας του.
We read it in:https://www.in.gr 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img