Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
11.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚρήτη: "Έφυγε" στα 54 του ο μοναχός Δαμιανός...

Κρήτη: “Έφυγε” στα 54 του ο μοναχός Δαμιανός…

μοναχόςΤην είδηση ότι πριν από μία εβδομάδα, “έφυγε” από τη ζωή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού, ο μοναχός της Ιεράς Μονής Κρουσταλλένιας, Δαμιανός Μπελέρης, αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Όπως δήλωσε στο ekriti ο καθηγητής, ο μοχανός Δαμιανός, μόλις 54 ετών, νοσηλεύοταν στην ΜΕΘ covid του ΠΑΓΝΗ και ήταν ανεμβολίαστος.
Ο πατήρ Δαμιανός πριν ακολουθήσει θεολογικές σπουδές φοίτησε αρχικώς στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Μηχανικός μεταλλείων και μεταλλουργών). Στο τρίτο έτος της φοίτησης ακολουθώντας το κάλεσμα του κυρίου εγκαταλείπει τις θετικές σπουδές και ακολουθεί τη θεολογική εντρύφηση στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοιτεί το 1987.
Την ίδια χρονιά εκάρη ιερομόναχος στην ιερά μονή Βιδιανής της οποίας μετέπειτα διετελεσε ηγούμενος για 8 χρόνια από το 1992.
Όταν το 2000 εκοιμήθη ο γέροντας Μελέτιος Αγγελάκης ηγούμενος της μονής Κρουσταλένιας καλείται από τον τότε δεσπότη κύριο κυρό Νεκτάριο να προχειριστεί ηγούμενος της ιεράς μονής της οποίας διετελεσε καθηγούμενος από το 2000 έως και το 2013.
Από τον Οκτώβριο του 2015 υπηρέτησε τον Κύριο και το χριστιανικο ποίμνιο ως εφημέριος των χωριών Λαγού –Πινακιανού.
«Να ενημερώσει ο ΕΟΔΥ για τα ποσοστά εμβολιασμού σε ιερείς και μοναχούς»
Την ίδια ώρα ο καθηγητής πνευμονολογίας, εκτιμά ότι το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img