Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
11.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙράν: Δύο εκτελέσεις με απαγχονισμό για αναρτήσεις κατά του ισλάμ...

Ιράν: Δύο εκτελέσεις με απαγχονισμό για αναρτήσεις κατά του ισλάμ…

Διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στη Ρώμη, ενάντια στις εκτελέσεις (φωτ.: EPA / Riccardo Antimiani Italy Out)Καταδικάσθηκαν σε θάνατο για βλασφημία, εξύβριση της θρησκείας του ισλάμ, του προφήτη και άλλων ιερών, και εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού. Οι Γιουσέφ Μεχρντάντ και Σαντρολάχ Φαζελί Ζαρέ βρέθηκαν ένοχοι από την ιρανική δικαιοσύνη επειδή διαχειρίζονταν δεκάδες πλατφόρμες στο ίντερνετ.
Σε αυτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mizan, φιλοξενούνταν κείμενα κατά της θρησκείας, «αφιερωμένα στο μίσος για το ισλάμ, την προώθηση της αθεΐας και την εξύβριση ιερών».
Η ίδια ιστοσελίδα, η οποία ανήκει στην ιρανική δικαιοσύνη, αναφέρει μόνο ότι εκτελέστηκαν, όχι το πότε.
Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ έχουν ζητήσει από το Ιράν, όπου ζουν κυρίως σιίτες μουσουλμάνοι, να σταματήσει το διωγμό και την παρενόχληση θρησκευτικών μειονοτήτων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πολιτική στοχοθέτησης διαφωνούντων.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img