Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙβάνα Τραμπ: Ποια ήταν η γυναίκα που βοήθησε τον Ντόναλντ να χτίσει...

Ιβάνα Τραμπ: Ποια ήταν η γυναίκα που βοήθησε τον Ντόναλντ να χτίσει την αυτοκρατορία του…

Ιβάνα Τραμπ: Ποια ήταν η γυναίκα που βοήθησε τον Ντόναλντ να χτίσει την αυτοκρατορία τουΤον αιφνίδιο θάνατο της πρώτης συζύγου του, Ιβάνα Τραμπ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε «Truth Social».
Η 73χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν και η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά τα αίτια του θανάτου της, που οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν ατύχημα, χωρίς να αποκλείεται κάποιο ιατρικό αίτιο. Ο θάνατός της βύθισε στο πένθος την οικογένειά της, με τα παιδιά της Ντόναλντ Τζούνιορ, Ιβάνκα και Ερικ να σημειώνουν: «Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα, μια δύναμη στις επιχειρήσεις, μια αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης, όμορφη και μια μητέρα και φίλη που μας φρόντιζε».
Η Ιβάνα Μαρί Ζελνίκοβα Τραμπ γεννήθηκε στο (σημερινό) Ζλιν της Τσεχίας, ήταν η πρώτη σύζυγος του Τραμπ -παντρεύτηκαν το 1977- και οι δυο τους ήταν ένα από τα πιο διάσημα και, αργότερα, ισχυρά ζευγάρια της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1980. Κατά τον 15ετή έγγαμο βίο τους συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία της «αυτοκρατορίας Τραμπ». Ακόμη και μετά τον επεισοδιακό χωρισμό τους που φιγούραρε στα σκανδαλοθηρικά έντυπα όλου του κόσμου -εν μέρει εξαιτίας της ερωμένης του Τραμπ και στη συνέχεια δεύτερης γυναίκας του Μάρλα Μαπλς-, η ίδια συνέχισε να ενισχύει το «πορτοφόλιο» εταιριών της, εξαργυρώνοντας και το επώνυμο «Τραμπ».
Αν και λειτουργούσε παρασκηνιακά, ήταν αυτή που συμβούλευε τον Τραμπ και έβαζε τη σφραγίδα της στα κτηματομεσιτικά πρότζεκτ που αναλάμβανε ο σύζυγός της. Ανέπτυξε τη δική της σειρά ρούχων, κοσμημάτων και καλλυντικών, εμφανιζόταν σε εκπομπές, πρωταγωνιστούσε σε τηλεοπτικές σειρές, συμμετείχε σε τηλε-διαφημίσεις, έγραψε αυτοβιογραφίες και επένδυσε σε ακίνητα σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Παράλληλα, ήταν η αποκλειστική υπεύθυνη για την ανατροφή των τριών παιδιών τους.
Χαρακτηρίστηκε «χαρισματικά εργασιομανής» με εμμονή στη λεπτομέρεια και συνέβαλε στην ανάπτυξη του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη και στο Τραμπ Ταζ Μαχάλ Καζίνο Ριζόρτ στο Ατλάντικ Σίτι. Διηύθυνε το ιστορικό «Plaza Hotel», ήταν αντιπρόεδρος στο τμήμα εσωτερικής διακόσμησης στην εταιρία «Οργανισμός Τραμπ» και υπεύθυνη για την… ξέχειλη χλιδή πολλών ακινήτων – επιμελήθηκε το ροζ μάρμαρο και τον λαμπερό μπρούντζο στον Πύργο Τραμπ στην 5η Λεωφόρο. Οπως σημειώνει στη νεκρολογία της η αμερικανική «New York Times», δεν είναι σαφές πώς η Τσεχοσλοβάκα επαγγελματίας σκιέρ και αργότερα μοντέλο σε ΗΠΑ και Ν. Υόρκη γνώρισε τον Τραμπ, αλλά «ο δεσμός τους επισφραγίστηκε με διαμαντένιο δαχτυλίδι τριών καρατίων Tiffany’s και ένα προγαμιαίο συμβόλαιο». Ορος της ήταν να κρατήσει όλα τα δώρα του συζύγου της αν ο γάμος διαλυόταν. Γι’ αυτό, άλλωστε, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, για την εργασία της πληρωνόταν με 1 δολάριο το χρόνο, ενώ τα ρούχα και τα αξεσουάρ μεγάλων οίκων μόδας ανέρχονταν σε 500.000 δολάρια ετησίως.
Τον Φεβρουάριο του 1990 το εξώφυλλο του περιοδικού «People» τιτλοφορείτο «Τραμπ εναντίον Τραμπ: Μια έκρηξη δισεκατομμυρίων», φιλοξενώντας πολυσέλιδο ρεπορτάζ για το διαζύγιο – έληξε και νομικά το 1992. Στη βιογραφία της «Raising Trump» το 2017 έγραψε πως ήξερε ότι ο γάμος της ήταν καταδικασμένος όταν ήρθε αντιμέτωπη το 1989 με τη Μάρλα Μαπλς κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικων διακοπών στο Ασπεν.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img