Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
11.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕκοιμήθη ο ηγούμενος της Μονής Τατάρνας Δοσίθεος...

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Μονής Τατάρνας Δοσίθεος…

dositheosΜεγάλη απώλεια για την εκκλησία αλλά και την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία, καθότι εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Μονής Τατάρνας Δοσίθεος, σε ηλικία 87 ετών.
Αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο
Η έξοδος Ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 14:30, στο καθολικό της Ιεράς μονής Τατάρνας.
Ποιος ήταν ο Ηγούμενος Δοσίθεος:
O πατήρ Δοσίθεος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Από μικρή ηλικία ανδρώθηκε σε εκκλησιαστικό περιβάλλον και αφιερώθηκε στη λατρεία του μόνου αληθινού Θεού. Μυήθηκε στην τέχνη της ψαλμωδίας και της ευτάκτου επιτέλεσης των ιερών ακολουθιών από σοφούς εκκλησιαστικούς άνδρες.
Το 1956, προσήλθε ως δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Προυσού, και το 1959 εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός και έλαβε το όνομα Δοσίθεος. Το 1961 χειροτονήθηκε διάκονος, το 1963 πρεσβύτερος λαμβάνοντας ταυτόχρονα και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας στην Ευρυτανία. Το 1969 ανέλαβε την ηγουμενία της Ιεράς Μονής Τατάρνης, την οποία και ανοικοδόμησε εκ βάθρων.
Έκτοτε, έχει αναπτύξει πλούσια πνευματική και ποιμαντική δράση, παραμένοντας συνειδητά μακρυά από κοσμικές ενασχολήσεις και διεκδικήσεις. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία, διάφορα άρθρα και πολλές μελέτες.
Θα ήταν παράληψη στη σύντομη και επιλεκτική αναφορά στο πρόσωπο και το έργο του πατρός Δοσιθεου, να μην αναφέρουμε, τέλος, και την πιο «γευστική» έκδοση του ηγουμένου – μάγειρα, «Ὀψοποιῶν Μαγγανεῖαι, ἤγουν καλογηρική μαγειρική και ζαχαροπλαστική (17 εκδόσεις)
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img