Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.1 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήANIMAL DEATHSΒοσκοί σκότωσαν το γηραιότερο και πιο εμβληματικό λιοντάρι της Κένυας...

Βοσκοί σκότωσαν το γηραιότερο και πιο εμβληματικό λιοντάρι της Κένυας…

Το γηραιότερο και πιο εμβληματικό λιοντάρι της Κένυας, ονόματι Lonkiito, σκοτώθηκε από βοσκούς στο εθνικό πάρκο Amboseli που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο.
Η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας (KWS) επιβεβαίωσε τον θάνατο του λιονταριού που είχε απομακρυνθεί από το πάρκο αναζητώντας τροφή, εν μέσω της χειρότερης ξηρασίας που έχει σημειωθεί ποτέ εδώ και 40 χρόνια στην Ανατολική Αφρική.
Όπως έγινε γνωστό, οι βοσκοί στο χωριό Olkelunyiet σκότωσαν το λιοντάρι την περασμένη βδομάδα, αφού αποτελούσε απειλή για τα ζώα τους, πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος της KWS, Paul Jinaro, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι τόσο τουρίστες όσο και οικολόγοι εξέφρασαν θλίψη για το θάνατο του λιονταριού που πέθανε σε ηλικία 19 ετών.
Όλα αυτά τα χρόνια, ο Lonkiito μαγνήτισε τους φακούς αμέτρητων τουριστών στα σαφάρι και ήταν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα λιοντάρια.
Στην Κένυα, στις κοινότητες που ζουν κοντά σε ενδιαιτήματα άγριας ζωής τέτοιες αναμετρήσεις με την άγρια ζωή γίνονται ολοένα και πιο συχνές.
Η λαθροθηρία, τόσο για το κρέας όσο και για το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, αποτελεί επίσης σημαντική απειλή για τους πληθυσμούς της άγριας ζωής στη χώρα.
Ο Daniel Sampu, ανώτερος συντονιστής του Predator Compensation στο Big Life Foundation, δήλωσε: «Το περιστατικό υπογραμμίζει το ανησυχητικό επίπεδο σύγκρουσης ανθρώπου-άγριας ζωής που επικρατεί στο πάρκο άγριας ζωής Amboseli».
Το Big Life Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για τη διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων του οικοσυστήματος Amboseli-Tsavo-Kilimanjaro της Ανατολικής Αφρικής μέσω στρατηγικών που βασίζονται στην κοινότητα.
Αν και η τοπική κοινότητα συνυπάρχει ειρηνικά με την άγρια ζωή για γενιές, η πρόσφατη σοβαρή ξηρασία ενίσχυσε την επαγρύπνηση των κτηνοτρόφων που τώρα προστατεύουν σκληρά τα εναπομείναντα ζώα.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img