Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.1 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Αντίο» στον Πάτερ Φώτιο Σαράκη...

«Αντίο» στον Πάτερ Φώτιο Σαράκη…

Πάτερ Φώτιος Σαράκης: ζωντανός ενωτικός αισιόδοξος κι ακούραστος εργάτης της εκκλησίας και την Ενορίας σου, αφού συνδύαζες άριστα τη θεωρία με την πράξη ,καθώς όλες οι ενέργειες σου είχαν στόχο την ενότητα της περιοχής και των κατοίκων της.
Ο πόνος και η οδύνη όλων μας δεν αποτυπώνεται με λόγια. Η απώλειά του έχει στοιχίσει σε όλους μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, συγγενείς και φίλους.
Το έργο του
• 40 χρόνια εφημέριος στον Άγιο Νικόλαο στο Καινούργιο.
• Ιερός Ναός επ’ ονόματι των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην περιοχή Αμπελίων Αγίου Βλασίου. Ο Ιερός Ναός αποτελεί παρεκκλήσι του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελίων. Τον Ιερό αυτό Ναό ανέγειρε εξ ολοκλήρου ο ευλεβέστατος Ιερέας π. Φώτιος Σαράκης. Το οικόπεδο το δώρισε η μητέρα του π. Φωτίου, ενώ τα έξοδα καλύφθησαν από δωρεές, προσωπική εργασία, και κυρίως από τον μισθό του π. Φωτίου.
• Κάθε χρόνο λειτουργούσε το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κράψη Αμπελίων του πρώην δήμου Παρακαμπυλίων.
Κράτησες τη ζωή σου και τη μοίρασες στην εκκλησία, στην ιεροσύνη, τα πνευματικά σου παιδιά, στο ποίμνιο σου, στους χωριανούς σου και στην οικογένεια σου. Κι αν προσπαθήσει κάποιος ν απαριθμήσει την προσφορά της αγαπημένης συντρόφου της ζωής σου, της πρεσβυτέρας θα λέγε μόνο ότι στο πλευρό σου είχες έναν καλό άγγελο. Ενάρετη, υπόδειγμα υπομονής, πίστης , αφοσίωσης και συμπαράστασης στον ιερέα σύζυγο της, στα παιδιά της.
Θα σε αποχαιρετήσω με τα δικά σου λόγια… που ακόμα και μέσα στην εντατική, έγραψες “να έχετε αγάπη”
Κούκη Ακριβή
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img