Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήANIMAL DEATHSΑΓΡΙΝΙΟ: Κι άλλο άγριο άλογο βρέθηκε νεκρό από πυροβολισμό...

ΑΓΡΙΝΙΟ: Κι άλλο άγριο άλογο βρέθηκε νεκρό από πυροβολισμό…

Δεν έχει τέλος η απανθρωπιά αυτών που χρησιμοποιούν ως κινούμενους στόχους τα άγρια άλογα που ζουν ελεύθερα σε αγέλες σε έναν χώρο 300.000 στρεμμάτων στον κάμπο της Λεπενούς στο Αγρίνιο, καθώς θανάτωσαν ένα ακόμη πυροβολώντας το! Ήταν το πέμπτο άλογο που βρίσκει τον θάνατο με αυτόν τον τρόπο, τους τελευταίους μήνες.
Το νεκρό άλογο εντοπίστηκε στην περιοχή Γράνα της Λεπενούς και ο κτηνίατρος που το εξέτασε επιβεβαίωσε ότι έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο, οπότε η Ασφάλεια Αγρινίου ανέλαβε την έρευνα.
Ωστόσο, παραμένει άκαρπη η έρευνα που είχε ξεκινήσει πριν από σχεδόν δυο μήνες.
Στις 31 Οκτωβρίου, ένας πολίτης που περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ασπροκκλησιά, εντόπισε τα κουφάρια τριών νεκρών αλόγων, δυο από τα οποία είχαν μισοφαγωθεί από τα αγρίμια της περιοχής, ενώ το τρίτο ήταν πεσμένο 500 μέτρα πιο μακριά και έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο.
Στις 2 Νοεμβρίου, εντοπίστηκε ακόμη ένα νεκρό άγριο άλογο στην ίδια περιοχή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών αλόγων στα τέσσερα.
Αλλά και τον Ιανουάριο του 2019, είχαν βρεθεί τρία άγρια άλογα νεκρά με τραύματα από πυροβόλο όπλο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου. Στο βουνό του Πεταλά, ζει ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς αγρίων αλόγων στην Ευρώπη, όμως δεν έχει γίνει κάτι για την προστασία τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άγρια άλογα είναι πάνω από 500, ζουν σε κοπάδια των 20 ή 25 και σε περιόδους ανομβρίας αναζητούν νερό σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, με κίνδυνο να βρεθούν στο στόχαστρο αγροτών που χρησιμοποιούν όπλα για να τα απομακρύνουν.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img