Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
27.1 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" Έφυγε" η μεγάλη ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου...

” Έφυγε” η μεγάλη ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου…

Πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 81 ετών η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Μάγια Λυμπεροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή ύστερα από έμφραγμα.
Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε στα Πατήσια το 1940 όπου και έμεινε για πολλά χρόνια. Στο σχολείο της, στο Πιρς, ήρθε σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη. Στην αρχή σπούδασε στη Νομική αλλά έγινε δεκτή και στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, κρυφά από τους γονείς της.
Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε σημαντική καλλιτεχνική συνεργάτης του Κουν μέχρι το 1970. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο. Από το 2010 συνεργαζόταν και πάλι με το Εθνικό Θέατρο. Ενδεικτικές της συνεισφοράς της στο θέατρο θεωρούνται οι παραστάσεις Άγγελοι στην Αμερική (2010), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Ο θείος Βάνιας (2009), Η τριλογία του παραθερισμού (2011).
Από τους πρώτους καλλιτέχνες που αποχαιρέτησαν την Μάγια Λυμπεροπούλου ήταν ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook παρουσίασε φωτογραφίες της «μεγάλης κυρίας» του ελληνικού θεάτρου με το σχόλιο: «Η Μαγια αποχαιρετησε με τα φτερα της κερδισμενα για παντα. Αυτα τα ενσταντανε προλαβα τοτε το 15. Εκλαψα στα ποδια της στη σκηνη καθως αποχαιρετουσε. Πριν απο το Πορτα Ρομανα. Τεραστια Βαθεια ευγνωμοσυνη».
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img