Μία ακόμη θλιβερή πράξη ανθρώπινης «παρέμβασης» στη φύση σημειώθηκε στην περιοχή της Παραμυθιάς. Ο πορφυροτσικνιάς – ένα από τα πιο εντυπωσιακά μεταναστευτικά πουλιά της Ευρώπης – εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος στη Γκρίκα, έχοντας δεχθεί πυροβολισμό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.
Παρά τις προσπάθειες εθελοντών να οργανώσουν τη μεταφορά του σε κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων, το πανέμορφο πτηνό δεν κατάφερε να επιβιώσει.
Ο πορφυροτσικνιάς (Ardea purpurea), γνωστός και ως ερωδιός ο πορφυρός, είναι ένα μεγαλόσωμο, υδρόβιο πτηνό με χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρωματισμό. Ανήκει στην οικογένεια των ερωδιών και αποτελεί σπάνιο επισκέπτη των ελληνικών υγροτόπων, όπου σταματά για ξεκούραση κατά τη μεταναστευτική του διαδρομή.
Το πουλί αυτό εντυπωσιάζει με το μέγεθός του – φτάνει σε μήκος τα 90 εκατοστά και το άνοιγμα των φτερών του αγγίζει το ενάμιση μέτρο. Ο μακρύς, καμπυλωτός του λαιμός και το πορφυρό φτέρωμα το κάνουν να ξεχωρίζει εύκολα μέσα στους καλαμιώνες.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργή και απογοήτευση στους κατοίκους και στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, που για ακόμη μία φορά βλέπουν την άγρια ζωή να πληρώνει το τίμημα της ανθρώπινης αδιαφορίας.
We read it in
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).