Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
21.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΟΔΟΠΗ: Μουσουλμάνος βανδάλισε τάφους στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου...

ΡΟΔΟΠΗ: Μουσουλμάνος βανδάλισε τάφους στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου…

Κάτοικος του χωριού Πολύανθος Ροδόπης, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, είναι αυτός που βανδάλισε τάφους στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του χωριού από τα μέσα Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το απαράδεκτο και αποτρόπαιο αυτό γεγονός είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολλές πλευρές και σήμερα η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης είναι κάτοικος Πολυάνθου, που προκάλεσε φθορές σε τάφους ομοθρήσκων του για προσωπικές διαφορές.
Δεν συνελήφθη πάντως, επειδή παρήλθε το αυτόφωρο και γιατί οι συγχωριανοί του δεν υπέβαλλαν μήνυση. Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:
“Αναφορικά με περιστατικό φθορών που έλαβε χώρα σε μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης κατά το χρονικό διάστημα από 14-08-2023 έως 02-09-2023, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια διενεργούμενης προανάκρισης από αστυνομικούς αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος τυγχάνει ομόθρησκος ημεδαπός άνδρας, κάτοικος του ανωτέρω οικισμού.
Ο δράστης ομολόγησε το σύνολο των πράξεών του αποδίδοντάς τες σε προσωπικές διαφορές με κατοίκους του παραπάνω οικισμού. Ανωτέρω δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και μη υποβολής σχετικών εγκλήσεων από τους παθόντες”.
Να θυμίσουμε ότι ο βανδαλισμός σημειώθηκε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολυάνθου στη Ροδόπη, με την υπόθεση να διερευνάται από την αστυνομία.
Άγνωστοι αρχικά δράστες μπήκαν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο και προχώρησαν σε βανδαλισμούς, σπάζοντας τάφους και πλάκες. Ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, καταδίκασε τον βανδαλισμό στο μουσουλμανικό νεκροταφείο.
Ειδικότερα, σε σχετική του δήλωση ο Γιώργος Καλαντζής ανέφερε ότι «ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολυάνθου στον νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας».
«Η αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης», σημείωσε.
«Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από τη μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η ελληνική πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν» συμπλήρωσε στη δήλωσή του ο Γιώργος Καλαντζής.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img