Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
22.8 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πένθος στον ΠΑΣ, «έφυγε» ο Γιώργος Κώνστας...

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πένθος στον ΠΑΣ, «έφυγε» ο Γιώργος Κώνστας…

Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του ΠΑΣ, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο παλιός ποδοσφαιριστής Γιώργος Κώνστας. Φόρεσε τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» 151 φορές σε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος Α’ και Β’ Εθνικής, ενώ ήταν για αρκετά χρόνια και αρχηγός.
Αποκτήθηκε το 1978 από τον Εθνικό Φιλιππιάδας, με εισήγηση του Αντώνη Γεωργιάδη και το 1980 με εισήγηση του Γιάτσεκ Γκμοχ έγινε επαγγελματίας. Αποχώρησε από τον ΠΑΣ στο τέλος της σεζόν 1988-89. Διέμενε με την οικογένειά του στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Διετέλεσε προπονητής σε ΠΑΣ Πρέβεζα, Αναγέννηση Άρτας, Τηλυκράτη Λευκάδας, Εθνικό Φιλιππιάδας, Θρίαμβο Λούρου και άλλες ομάδες. Έπαιρνε μέρος στις εκδηλώσεις αλλά και στους αγώνες των βετεράνων του ΠΑΣ. Αγωνίστηκε και στο ιστορικό φιλικό παιχνίδι με τους βετεράνους του Άγιαξ το περασμένο καλοκαίρι στα Γιάννινα. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν οι βετεράνοι του ΠΑΣ Γιάννινα, η ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, η Αναγέννηση Άρτας, ο Τηλυκράτης Λευκάδας, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, ο Πανλευκάδιος, ο Κεραυνός Θεσπρωτικού, ο ΠΑΣ Παλιάμπελα και άλλες ομάδες της Ηπείρου. «Η οικογένεια των βετεράνων ποδοσφαιριστών ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, θρηνεί την απώλεια του συναδέλφου μας Γιώργου Κώνστα» αναφέρει η ανακοίνωση των βετεράνων του ΠΑΣ συνεχίζοντας: «Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας, την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καλό σου ταξίδι αδερφέ μας Γιώργο».
Ο θάνατος του Γιώργου Κώνστα ήταν ένα σοκ για την αθλητική οικογένεια της Ηπείρου και όχι μόνο. Δεν είχε χάσει αγώνα των βετεράνων. Μέχρι πριν από 20 ημέρες ήταν και στην Πάργα στο τελευταίο φιλικό που είχαν δώσει οι βετεράνοι. Δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος στη μέση, αλλά ήταν εκεί. Τελευταία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Ήταν παλικάρι, έντιμο παιδί, άριστος οικογενειάρχης, κάνοντας παντού φίλους, καθώς ήξερε να τιμά τη φιλία. Ο ΠΑΣ τον απέκτησε από τον Εθνικό Φιλιππιάδας, μαζί με τον Νίκο Λάππα, μετά από δοκιμές που έκανε ο Αντώνης Γεωργιάδης. Λίγα χρόνια μετά από τον Εθνικό Φιλιππιάδας είχε αποκτηθεί και ο Ηλίας Ρίζος. Ήταν ακραίος αμυντικός, κυρίως από τα δεξιά, αλλά έπαιζε και αριστερά. Δυναμικός αλλά ποτέ βρόμικος. Τα έδινε όλα στο γήπεδο. Τίμησε τη φανέλα του ΠΑΣ και κέρδισε την εκτίμηση των φιλάθλων και των συμπαικτών του. Στα καλά και στα δύσκολα για την ομάδα χρόνια, ήταν ένας πραγματικός κύριος που ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Οι περισσότερες συμμετοχές που έχει με τον ΠΑΣ ήταν στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Οι προπονητές είχαν εμπιστοσύνη στον Κώνστα, γιατί έβγαζε στο γήπεδο τον πραγματικό εαυτό του, έδινε αυτό που μπορούσε να δώσει κάνοντας κατάθεση ψυχής. Γνώρισε στα Γιάννινα σπουδαίους προπονητές όπως οι Αντώνης Γεωργιάδης, Γιάτσεκ Γκμοχ, Γιώργος Σιόντης, Πέταρ Αργίροφ, Χρήστος Αρχοντίδης, Γκερντ Πρόκοπ, Άλμπερτ Φαφιέ, Κώστας Καραπατής, Σταύρος Διαμαντόπουλος και άλλοι.
ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ
Στις 23 Φεβρουαρίου 1980, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς μέχρι τότε ήταν στην ερασιτεχνική ομάδα. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι ήταν με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», στις 13 Απριλίου 1980. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ στο 40’ πέρασε στον αγώνα τον 19χρονο Γιώργο Κώνστα στη θέση του Εμμανουήλ. Ο ΠΑΣ έχασε με 4-1 αφού απουσίαζαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως οι Γκλασμάνης, Κοντογιωργάκης, Αλεξάκης, Παπαγγέλης. Το τελευταίο του ματς με την φανέλα του ΠΑΣ ήταν στον αγώνα κατάταξης με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 17 Ιουνίου 1989 στο στάδιο Καραϊσκάκη. Η τότε αθλητική ηγεσία του…βαθέως ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να ευνοήσει σκανδαλωδώς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς του Χάρι Κλυν και τον Εθνικό Πειραιώς που είχαν υποβιβαστεί από την Α’ Εθνική, έκανε αύξηση των ομάδων στην μεγάλη κατηγορία και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, καταστρατηγώντας τον ΚΑΠ, έβαλαν τις επιλαχούσες ομάδες της Β’ Εθνικής να παίξουν με αυτές που υποβιβάστηκαν από την Α’ Εθνική. Ο ΠΑΣ έχασε 1-0 στο Καραϊσκάκη από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με κακή διαιτησία από τον Αδαμόπουλο. Στοχευμένα έδειξε την 6η κίτρινη κάρτα στον Κώνστα και την 9η στον Πασιαλή για να μην αγωνιστούν στο τελευταίο και καθοριστικό μπαράζ του ΠΑΣ με τον Εθνικό στην Πάτρα στις 30/6/1989. Έτσι το τελευταίο ματς του Γιώργου Κώνστα ήταν με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ήταν και στην Πάτρα για να ενισχύσει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του αλλά δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί. Ο ΠΑΣ έχασε 1-0 και έτσι παρέμειναν στην Α’ Εθνική Καλαμαριά και Εθνικός, όπως είχε δηλαδή.…προαποφασιστεί!
ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Όταν ο Γιώργος Κώνστας σταμάτησε το ποδόσφαιρο, παρέμεινε ως προπονητής στον χώρο με συνεργασία σε όλες σχεδόν τις καλές ομάδες της Ηπείρου. Ασχολήθηκε και με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, ιδρύοντας με τον αδελφό του Γιάννη Κώνστα, την ομάδα «Φιλιππιάδα 2004». Ήταν συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, αναπτύσσοντας και συνδικαλιστική δράση.


We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img