Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
21.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΓΡΙΝΙΟ: Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου για τον θάνατο του Γρηγόρη Κωσταρά...

ΑΓΡΙΝΙΟ: Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου για τον θάνατο του Γρηγόρη Κωσταρά…

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Καθηγητή Γρηγόρη Κωσταρά:
«Ένας άξιος Αγρινιώτης, ένας αφοσιωμένος ακαδημαϊκός, ένας πολίτης με πλούσια κοινωνική προσφορά που τίμησε τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Τον αποχαιρετούμε με τιμή και σεβασμό και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων».
Ποιός ήταν ο Γρηγόρης Κωσταράς
Ο Γρηγόρης Κωσταράς γεννήθηκε στο χωριό Πυργί του Δήμου Αγρινίου όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Ήταν το όγδοο από τα εννέα παιδιά του ιερέα Φιλίππου Κωσταρά.
Ακολούθησε σπουδές στις Σχολές, Φιλοσοφική και Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και αρίστευσε. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και σήμερα είναι αιρετός Πρόεδρος της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών.
Με Κρατική υποτροφία μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου όπου αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Σχολής αυτής.
Με υποτροφία του Γερμανικού Κράτους πηγαίνει στη Κοπεγχάγη για ξεχωριστή ειδίκευση στη Φιλοσοφία – Ψυχολογία και το 1976 απεφοίτησε από τη Σχολή Ψυχολογικής Άμυνας της Γερμανίας. Μετείχε σε επιστημονικά – ερευνητικά προγράμματα στην Αιδελβέργη και το Βερολίνο.
Γίνεται Επιμελητής, εντεταλμένος Υφηγητής, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και στη συνέχεια Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος Ελληνικών και ξένων Επιστημονικών Εταιρειών και συμμετείχε σε διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Δίδαξε επί σειρά ετών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διετέτελε Ειδικός Γραμματέας του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και αμέπτυξε έντονη κοινωνική δραστηριότητα με ομιλίες και διαλέξεις. Μεγάλο επίσης υπήρξε και το συγγραφικό έργο καθώς και οι Επιστημονικές του εργασίες. Τριακόσια περίπου άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών. Άλλες εργασίες του είναι, «Η πορεία προς το εικοσιένα», «Ο λόγος σαρξ εγένετο» ως και δεκάδες άλλα άρθρα και εργασίες. Για το συγγραφικό του έργο έλαβε Άριστη Κριτική από Έλληνες και ξένους διανοητές.
Μετείχε σε Διεθνείς εκπροσωπήσεις όπου έλαβε τιμητικές διακρίσεις από ξένα Πανεπιστήμια, της Βόνης, του Μονάχου, της Ρώμης, του Λονδίνου, της Βαρσοβίας, της Νέας Υόρκης και άλλων.
Ο Γρηγόρης Κωσταράς διετέλεσε εξάλλου πρόεδρος στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο Ερρίκος Ντυνάν.
Η κηδεία του Γρηγόρη Κωσταρά θα γίνει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 11:00 στον Ι.Ν Μεταμόρφωσης Σωτήρος στην Κηφισιά.Η Ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img