Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021
29.7 C
Agrinio
ΑρχικήANIMAL DEATHS«Έγκλημα» δίχως τέλος με χιλιάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές του Αχελώου (φωτο)...

«Έγκλημα» δίχως τέλος με χιλιάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές του Αχελώου (φωτο)…

«Έγκλημα» δίχως τέλος με χιλιάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές του Αχελώου (φωτο)Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Κατοχής που συνοδεύονται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, στις εκβολές του ποταμού Αχελώου βρέθηκαν χθες Δευτέρα 16 Αυγούστου χιλιάδες νεκρά ψάρια.
Πρόκειται για ένα δυσάρεστο φαινόμενο που οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την πτώση στάθμης του νερού και την έλλειψη οξυγόνου λόγω της ανάπτυξης του φυτοπλαγκτόν, αφενός, και αφετέρου της απουσίας φυτών στον πυθμένα λόγω της ρύπανσης του ποταμού από τα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα, αλλά και την ανορθόδοξη χρήση φυτοφαρμάκων.
Το Σωματείο «Acheloos Grow Up» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, έχει καταγγείλει προ πολλού τις «προφανείς ευθύνες των τοπικών αρχών λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ελέγχου και προστασίας τόσο του ποταμού Αχελώου αλλά και συνολικά της περιοχής, αφού τέτοια γεγονότα έχουν συμβεί και στο παρελθόν και αφορούν σε τελευταία ανάλυση την περιβαλλοντική πολιτική και την πολιτική διαχείρισης των υδάτων με εκατομμύρια ευρώ να… κάνουν φτερά σε υποτιθέμενες υποδομές αμφιβόλου ποιότητας, επάρκειας και σκοπιμότητας.
Καλούμε ΑΜΕΣΑ τους αρμόδιους φορείς να εντοπίσουν τα αίτια που προκάλεσαν την περιβαλλοντική καταστροφή και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του ποταμού μας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα στο μέλλον.
Σταματήστε να εγκληματείτε κατά του τόπου μας!», καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.
Δείτε τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανακοίνωση:


We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img