Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021
35.1 C
Agrinio
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε η Ζωή Κωσταρίδη - Η πρώτη γυναίκα που γέννησε μετά από...

Πέθανε η Ζωή Κωσταρίδη – Η πρώτη γυναίκα που γέννησε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς…

«Έφυγε» η Ζωή Κωσταρίδη που στο στήθος της χτυπούσε η καρδιά 17χρονου δότη.
Πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά: Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2004, αλλά κατάφερε το 2011 να γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι. Ήταν το πρώτο περιστατικό, στο οποίο η μεταμόσχευση καρδιάς, η κύηση και ο τοκετός πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.
Η Ζωή Κωσταρίδη έδωσε στο παιδί της το όνομα του δότη της, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.
Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω Facebook ο καλός της φίλος, Πέτρος Κακολύρης, ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων:
«Η Ζωή Κωσταρίδη, ο υπέροχος αυτός άνθρωπος δεν είναι πια μαζί μας. Το μεγάλο δώρο που της δόθηκε από την κοινωνία και την επιστήμη και η ίδια το κατέκτησε επάξια, της το αφαίρεσε η ασθένεια της εποχής. Δεν υπάρχουν δίκαιοι θάνατοι, όμως αυτό της Ζωής είναι πέρα για πέρα άδικος.
Η Ζωή ήταν ένα υπόδειγμα, ήθους, καλλιέργειας, προσφοράς και δύναμης. Μετά τη μεταμόσχευση, έφερε στη ζωή το πολύτιμο αγόρι της τον Αργύρη (το όνομα του δότη), η πρώτη Ελληνίδα που το τόλμησε… Η Ζωή είχε όλα τα «προσόντα» να είναι ένα νούμερο της τηλεόρασης. Το αντιμετώπισε πάντα με τη δέουσα διακριτικότητα και σεβασμό στο μεγάλο δώρο που έχουμε δεχτεί (εμείς οι μεταμοσχευμένοι).
Της οφείλουμε πολλά για τα μαθήματα ζωής που μας παρέδωσε. Θα τη θυμόμαστε πάντα για τη δύναμη και την καλλιέργεια της ψυχής της. Ζωή μας δεν ξέρω αν έχει νόημα αλλά σ’ ευχαριστούμε για όλα και σ’ αγαπάμε πολύ. Για άντρα της Ηλία και τον μονάκριβο Αργύρη δεν υπάρχουν λόγια. Να είναι περήφανοι όμως που γνώρισαν και είχαν δίπλα τους αυτή την υπέροχη γυναίκα».
We read it in:http://www.topontiki.gr

Πέθανε η Ζωή Κωσταρίδη - Η πρώτη γυναίκα που γέννησε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς - Media

spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img