Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
9.6 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑJohn McAfee: Βρέθηκε νεκρός στο κελί του - Είχε ιδρύσει την εταιρεία...

John McAfee: Βρέθηκε νεκρός στο κελί του – Είχε ιδρύσει την εταιρεία McAfee…

John McAfee: Βρέθηκε νεκρός στο κελί του - Είχε ιδρύσει την εταιρεία McAfeeΟ εκκεντρικός ιδρυτής της εταιρείας που αναπτύσσει, μέχρι τις μέρες μας, λογισμικό εναντίον των ιών, ο John McAfee, βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, την Τετάρτη, λίγο μετά την έγκριση της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καλούταν να αντιμετωπίσει κατηγορίες φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 75χρονος McAfee αυτοκτόνησε. «Επιβεβαιώθηκε από τη νομική μας ομάδα στην Ισπανία ότι ο John βρέθηκε νεκρός στο κελί του», δήλωσε ο Nishay Sanan, δικηγόρος του McAfee στο Σικάγο. «Είμαι λυπημένος που ακούω τα γεγονότα και οι προσευχές μου είναι με τη σύζυγο του, Janice.»
«Ο John ήταν και θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν μαχητή», είπε ο Sanan. «Προσπάθησε να αγαπήσει αυτήν τη χώρα, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε την ύπαρξή του αδύνατη. Προσπάθησαν να τον σβήσουν, αλλά απέτυχαν».
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός σκληρού συστήματος που δεν είχε κανένα λόγο να κρατήσει αυτόν τον άνδρα στη φυλακή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Javier Villalba, δικηγόρος του στην Ισπανία.
Ο McAfee συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με κατηγορίες φοροδιαφυγής, οι οποίες εκκρεμούσαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τενεσί και οι οποίες είχαν μέγιστη δυνατή ποινή φυλάκισης 30 ετών.
Είχε κρατηθεί στη φυλακή στην Ισπανία από τότε και είχε προσπαθήσει να αποφύγει την έκδοση του, ισχυριζόμενος ότι θα διώκονταν πολιτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των επικρίσεών του για το IRS.
Στις 15 Οκτωβρίου, αφού τέθηκε υπό κράτηση, ο McAfee έγραψε στο Twitter: «Είμαι ικανοποιημένος εδώ. Έχω φίλους. Το φαγητό είναι καλό. Όλα καλά.» «Να ξέρετε ότι αν κρεμαστώ, αλά Epstein, δεν θα είναι δικό μου λάθος», έγραψε στο Twitter.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img