Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
22.4 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚάλεσμα από τον Δήμο Θέρμου για συμμετοχή στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους...

Κάλεσμα από τον Δήμο Θέρμου για συμμετοχή στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Αττικής…

Ο Δήμος Θέρμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την πρωτοφανή καταστροφή που έχει προκληθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και ιδιαίτερα για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών από την πύρινη λαίλαπα …

και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανείπωτη τραγωδία που βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, καλεί τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους του Δήμου να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στους πυρόπληκτους.

Η ανθρωπιστική βοήθεια αναφέρεται στην προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, σε προσφορά αίματος και σε εθελοντική δράση.

Από το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018 ξεκινάει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στο Θέρμο. Οι προσφορές που αφορούν τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (τηλ. 2644360139), ενώ τα φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο (τηλ. 2644360141). Τον γενικό συντονισμό θα έχει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμου. Οι ώρες συγκέντρωσης των προσφορών θα είναι από ώρα 08:00 έως 15:00 έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Ειδικότερα, οι προσφορές θα πρέπει να αφορούν στις εξής κατηγορίες ειδών:

1. Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, μπισκότα, κρακεράκια, ξηροί καρποί κ.α.).

2. Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, (π.χ. εβαπορέ)

3. Είδη ατομικής υγιεινής (μωρομάντηλα, πάνες, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.α.).

4. Χυμούς.

5. Φάρμακα – είδη περιποίησης πληγών και εγκαυμάτων (βαζελινούχες γάζες fucidin, αποστειρωμένες γάζες κ.α.).

6. Είδη ρουχισμού και υποδημάτων (καινούρια).

Αιμοδοσία μπορεί να γίνει στο Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αγρινίου, από ώρα 08:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00, (τηλ. 2641361207), με την αναγραφή «προσφορά από Δήμο Θέρμου για πληγέντες πυρκαγιών Αττικής», όπως και στο Σισμανόγλειο Νοοσοκομείο για όσους από τους δημότες μας διαμένουν στην Αττική.

Χρηματικά ποσά για τη στήριξη των πληγέντων του Δήμου Μαραθώνα και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, μπορούν να κατατεθούν σε Τραπεζικό Λογαριασμό που θα υποδειχθεί με νέα ανακοίνωση.

Τέλος, οργανώνεται εθελοντική δράση εκ μέρους του Δήμου Θέρμου για ανακούφιση των πυρόπληκτων και καλούνται όποιοι από τους δημότες του Δήμου Θέρμου επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην ομάδα εθελοντισμού του Δήμου Θέρμου, (και κυρίως όσοι διαμένουν στην Αττική λόγω εγγύτητας), να επικοινωνήσουν με την αντιδήμαρχο Ι. Καλημέρη (τηλ. 6981022945), που θα μεταβεί από την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στον Δήμο Μαραθώνα για την περαιτέρω οργάνωση του εθελοντισμού εκ μέρους του Δήμου Θέρμου.

Από τον Δήμο Θέρμου

We read it in:kainourgiopress.blogspot.com

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img