Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
11.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήANIMAL DEATHSΑπό ακατάλληλο φαγητό θανατώθηκε σπάνια χήνα στο λιμανάκι Αιτωλικού...

Από ακατάλληλο φαγητό θανατώθηκε σπάνια χήνα στο λιμανάκι Αιτωλικού…

Νεκρή βρέθηκε στο λιμανάκι του Αιτωλικού η ορεινή χήνα magellan, προκαλώντας λύπη στους εθελοντές που παλεύουν να δώσουν ζωή στην περιοχή.
Εκείνο όμως που προκαλεί μεγαλύτερη λύπη είναι η αιτία θανάτου του σπάνιου αυτού είδους χήνας. Όπως έγραψε στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εθελοντής Λάμπρος Χαρέλος, αιτία ήταν η διατροφή. Προφανώς έφαγε κάτι από τα διάφορα φαγητά που πετούν οι άνθρωποι που επισκέπτονται το λιμανάκι. Πολλοί θεωρούν ότι ταΐζοντας με αποφάγια τα πτηνά βοηθούν στην διατροφή τους. Όμως δεν είναι έτσι αφού οι μαγειρεμένες τροφές σκοτώνουν τα πουλιά.
Στην ανάρτησή του ο Λάμπρος Χαρέλος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Έχουμε πει δεν πετάμε ότι να ‘ναι να φάνε. Συγκεκριμένα έχουμε δει από φακές, μακαρόνια με κιμά φουντούνια, πατατάκια, κοκκινιστό και ότι κρατάει ο καθένας το πετάει να το φάνε. Είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο το είδος αυτό που χάσαμε. Πρέπει να καταλάβουν και να λέμε σε όσους δεν γνωρίζουν να μην πετάμε ότι να ‘ναι. Το λιμανάκι είναι πάρκο με ιδιαίτερα υδρόβια και χρειάζεται προσοχή!!! Δεν έχουμε τίποτα που να προστατεύεται. Αν θέλουμε να μείνει στον τόπο μας κάτι ωραίο, θα πρέπει να το προσέξουμε όλοι. Σε λίγες ημέρες θα τοποθετήσουμε πινακίδες.
We read it in:https://www.aerasnews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img