Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.3 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤραγωδία στην Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 59 νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε χρυσωρυχείο...

Τραγωδία στην Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 59 νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε χρυσωρυχείο…

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, πολλοί σοβαρά όταν εξερράγη αποθηκευμένη ποσότητα δυναμίτιδας σε αυτοσχέδιο μεταλλείο χρυσού στην Μπουρκίνα Φάσο, πάμπτωχη χώρα του Σαχέλ.
Η έκρηξη στο χρυσωρυχείο, στην επαρχία Πονί (νοτιοδυτικά) χθες το απόγευμα, κατέστρεψε αρκετά σπίτια φτιαγμένα από λαμαρίνα στην περιοχή. Ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.
Τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στα χρυσωρυχεία που λειτουργούν χωρίς άδεια όπως θα ανέμενε κανείς δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος των αρχών και δεν τηρούνται κανονισμοί ασφαλείας. Συχνά εργάζονται σε αυτά παιδιά. Τα δυστυχήματα είναι συχνά.
Η Μπουρκίνα Φάσο εξάλλου είναι αντιμέτωπη με τζιχαντιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος και προσπαθούν να καταλάβουν χρυσωρυχεία ώστε να εξασφαλίσουν πηγές χρηματοδότησης. Ωστόσο, η έκρηξη έγινε μακριά από τις περιοχές όπου δρουν και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι επρόκειτο για κάτι άλλο από δυστύχημα.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img