Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
10.7 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο τελευταίος επιζών πιλότος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου...

Πέθανε ο τελευταίος επιζών πιλότος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…

Πέθανε ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος – Τελευταίος επιζών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών ο τελευταίος επιζών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. και θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος.
Είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 200 πολεμικές αποστολές με αεροσκάφη «Hurricane» και «Spitfire», σε Βόρεια Αφρική, Μεσόγειο, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία και Αιγαίο. Για τη δράση του τού απονεμήθηκαν δέκα πολεμικά παράσημα.
Την περίοδο 1945-1967 διετέλεσε εκπαιδευτής σε στρατιωτικές σχολές και των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και διοικητής μεγάλων αεροπορικών μονάδων και διευθυντής επιχειρήσεων σε στρατηγεία του ΝΑΤΟ. Το 1964-1967 ήταν ακόλουθος άμυνας στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.
Αποστρατεύτηκε τον Απρίλιο του 1967. Στη συνέχεια εργάστηκε για εννέα χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος στη Χαλυβουργική και από το 1978-1997 ήταν τεχνικός σύμβουλος της αεροναυπηγικής βιομηχανίας McDonnell Douglas Corporation.
Ως βετεράνος πολεμικός πιλότος ήταν πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων αεροπόρων της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, κλάδος Αθηνών.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img