Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.4 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών...

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών…

Θλίψη στην Βρετανία
Ο Δούκας του Εδιμβούργου και επί 73 χρόνια σύζυγος της βασίλισσας Ελισσάβετ άφησε την τελευταία του πνοή στο κάστρο των Γουίνδσορ
Έφυγε «ειρηνικά» από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο πρίγκιπας Φίλιππος, έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια.
Ο Δούκας του Εδιμβούργου χαρακτηρίστηκε κάποτε από τη βασίλισσα ως «η δύναμή της» της και η παρουσία του δίπλα της ήταν διαρκής για περισσότερα από 70 χρόνια.
Γεννημένος το 1921, ο Φίλιππος υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό και έγινε γνωστός με την πάροδο των ετών για τα αστεία του.
Αφού γνώρισε για πρώτη φορά τη βασίλισσα, η Ελισάβετ «δεν κοίταξε ποτέ κανέναν άλλο».
Παραμερίζοντας τις δικές του φιλοδοξίες σταδιοδρομίας, απέδειξε την έντονη αίσθηση του καθήκοντος να υπηρετεί τη χώρα μέσω εκατοντάδων δεσμεύσεων κάθε χρόνο, αρνούμενος να σταματήσει να εργάζεται ακόμη και στη δεκαετία του ’90.
We read it in: https://www.npress.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img