Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
14.6 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε η χήρα του Κερκ Ντάγκλας σε ηλικία 102 ετών...

Πέθανε η χήρα του Κερκ Ντάγκλας σε ηλικία 102 ετών…

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 102 ετών, η Αν Ντάγκλας, χήρα του θρύλου του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας στο σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.
Ο Κερκ Ντάγκλας, που πέθανε τον Φεβρουάριο του 2020 σε ηλικία 103 ετών, είχε γνωρίσει την μέλλουσα σύζυγό του στο Παρίσι το 1953, όπου είχε βρεθεί για τα γυρίσματα της ταινίας «Act of Love» και μετά από μια επίμονη ερωτική πολιορκία την έπεισε να πει το «ναι» στην πρόταση γάμου.
Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Λας Βέγκας στις 29 Μαϊου του 1954 και μπορεί το ρομαντικό στοιχείο να έλειψε από την τελετή, αλλά «ήταν νόμιμη και ο νέος σύζυγός της ορκίστηκε ότι κάποια μέρα θα την ξαναπαντρευόταν με μια λαμπρή γιορτή», ανέφερε η οικογένεια Ντάγκλας σε ανακοίνωσή της.
Η Αν Ντάγκλας ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση και επισκέφθηκε 44 χώρες αφότου αναγορεύτηκε πρέσβειρα καλής θέλησης των Αμερικανικών, έργο για το οποίο τιμήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στήριξε την έρευνα για μορφές καρκίνου που πλήττουν τις γυναίκες και δράσεις υπέρ των αστέγων γυναικών.
Μάλιστα, πληροφορήθηκε για την άθλια κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει παιδικές χαρές σε σχολεία του Λος Άντζελες αποφάσισε να δράσει.
«Έπεισε τον άνδρα της ότι ο μόνος τρόπος να χρηματοδοτηθούν οι επισκευές ήταν να βγάλουν στο σφυρί τη συλλογή έργων Τέχνης τους στον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ανακαινίστηκαν 403 παιδικές χαρές. «Συχνά αναρωτιέμαι τι θα είχα απογίνει αν δεν είχα παντρευτεί την Αν», είχε πει κάποτε ο Κερκ Ντάγκλας. «Ίσως να μην είχα επιζήσει χωρίς το επιχειρηματικό της πνεύμα και για οξυμένα ένστικτά της».
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img