Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.5 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜαδαγασκάρη: 14 νεκροί και 28 τραυματίες μετά από πυρ αστυνομίας...

Μαδαγασκάρη: 14 νεκροί και 28 τραυματίες μετά από πυρ αστυνομίας…

Μαδαγασκάρη: 14 νεκροί και 28 τραυματίες μετά από πυρ αστυνομίαςΟι χωροφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους”, δήλωσε ο Ζαν Μπρουνέλ Ραζαφιντσιαντραόφα, βουλευτής της ανατολικής περιφέρειας Ικόνγκο, όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό.
“Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου”, δήλωσε ο Τάνγκο ‘Οσκαρ Τόλι, αρχίατρος του τοπικού νοσοκομείου. Και από 33 τραυματίες που εισήχθηκαν το πρωί, πέντε κατέληξαν στο νοσοκομείο”, προσθέτει.
Γύρω στις 8 το πρωί, ακούστηκαν πυροβολισμοί στο Ικόνγκο. Από την περασμένη εβδομάδα, η μικρή πόλη έχει σοκαριστεί: ένα παιδί, αλμπίνο, χάθηκε και οι αρχές υποψιάζονται ότι πρόκειται για απαγωγή.
Στο μεγάλο νησί του Ινδικού Ωκεανού, οι άνθρωποι που πάσχουν από αλμπινισμό αποτελούν συχνά στόχο βίαιων επεισοδίων. Περισσότερες από 12 απαγωγές, επιθέσεις και δολοφονίες καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν από τους χωροφύλακες. Αλλά οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αποδώσουν δικαιοσύνη οι ίδιοι.
Το πρωί μετέβησαν μπροστά από τον στρατώνα της χωροφυλακής και ζήτησαν από τους χωροφύλακες να τους παραδώσουν τους τέσσερις υπόπτους, σύμφωνα με τον βουλευτή.
Σύμφωνα με πηγή της χωροφυλακής που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, κατέφθασαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι, ορισμένοι έφεραν “όπλα με λεπίδες” και “ματσέτες”.
“Υπήρξαν διαπραγματεύσεις, οι χωρικοί επέμειναν”, είπε η πηγή. Οι χωροφύλακες αποφάσισαν τότε να ρίξουν καπνογόνα για να διαλύσουν το πλήθος και έριξαν μερικά πυρά στον αέρα.
Όμως οι κάτοικοι συνέχισαν να προσπαθούν να παραβιάσουν το πέρασμα ώστε να μπουν στον στρατώνα. Δεν είχαμε άλλες επιλογές παρά να αμυνθούμε…” δήλωσε η ίδια πηγή.
Η αστυνομία της Μαδαγασκάρης που επικρίνεται συχνά από την κοινωνία των πολιτών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σπανίως βλέπει μέλη της να διώκονται.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img