Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
9.8 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΩΣ: Πλήθος κόσμου στον τελευταίο αποχαιρετισμό του π. Αντωνίου Λύχνου...

ΚΩΣ: Πλήθος κόσμου στον τελευταίο αποχαιρετισμό του π. Αντωνίου Λύχνου…

Η είδηση της κοιμήσεως του μακαριστού Ιερέως, Οικονόμου π. Αντωνίου Λύχνου που υπηρέτησε επί σχεδόν 30 χρόνια την ενορία των Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας συγκίνησε χιλιάδες πιστούς στην Κω και όχι μόνο.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς για να αποχαιρετήσει τον ταπεινό, μειλίχιο, σεβάσμιο και ακούραστο Ιερέα του χωριού τους που αγάπησαν και να λάβουν την ευχή του.
Απαράμιλλη θα μείνει η μεγάλη αγάπη που έτρεφε στη θεία λατρεία, στους Αγίους Αποστόλους που τους διακόνησε με αυταπάρνηση και πατρική φροντίδα και μέριμνα
Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον Γεν. Αρχιερατικό Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη και το σύνολο των Αρχιμανδριτών και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ η συγκίνηση ήταν έκδηλη.
Έψαλλαν επίσης πολλοί Ιεροψάλτες από την Αντιμάχεια, με επικεφαλής τον καθηγητή και Πρωτοψάλτη κ. Γιώργο Σακέλλη.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για την ευλάβεια και την ιεροπρέπεια ενός ακούραστου Κληρικού τονίζοντας για άλλη μια φορά την μεγάλη ευθύνη που έχουν όσοι φέρουν το Ιερό Επιτραχήλιο οι χιλιάδες ψιλές κλωστές του οποίου συμβολίζουν τις ψυχές που φέρει στους ώμους του και για τις οποίες θα δώσει λόγο εν τη ημέρα της κρίσεως.
Πολύ παραστατικά ο Σεβασμιώτατος έδωσε την εικόνα του αποχαιρετισμού από την επίγειο εκκλησία των ενοριτών των Αγίων Αποστόλων και την παραλαβή της ψυχής του μακαριστού ιερέως από την ουράνιο ενορία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οπως είμαστε συγκεντρωμένοι όλοι εμείς για να αποχαιρετίσουμε τον παπά Αντώνη έτσι και στην ουράνιο εκκλησία οι ενορίτες των Αγίων Αποστόλων οι Ιερείς και ο Αρχιερέας που τον χειροτόνησε είναι συγκεντρωμένοι για να υποδεχτούν την ψυχή του».
Στην συνέχεια, ο επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Πρωτοψάλτης του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων Βασίλης Συνεσίου, εκφώνησε έναν πολύ συγκινητικό επικήδειο επαινώντας την ευσέβειά του, το ήθος του, τον ζήλο του και την αγάπη του μακαριστού παπά Αντώνη για τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας μας Εκκλησίας, την αφοσίωσή του στο έργο του και το υψηλό αίσθημα ευθύνη της διακονίας του, ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει σε όλους τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο ένωνε το χωριό και τους κατοίκους του γύρω από το ιερό θυσιαστήριο.
Καταλήγοντας με την βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει αοράτως να βρίσκεται σε κάθε θεία λειτουργία στην Αγία Πρόθεση και να τους μνημονεύει, όπως στο τέλος της να στέκεται στην ωραία Πύλη και να ευλογεί το λαό λέγοντας «Η Αγία Τριάς διαφυλάξει πάντας ημάς».
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ο Ιερός κλήρος, οι τοπικές αρχές, ενορίτες αλλά και πιστοί απ’ όλο το νησί που συγκεντρώθηκαν εξέφρασαν την αγάπη και τα συλλυπητήριά τους προς την εκλεκτή του Πρεσβυτέρα, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, εκφράζοντας την πεποίθησή τους πως θα έχουν έναν αληθινό πρέσβη στο άνω θυσιαστήριο.
Αμέσως μετά, το σκήνωμα του μακαριστού Ιερέως εξήλθε από το ναό βασταζόμενο από τους Ιερείς και με πομπή ο ενταφιασμός του, τελέσθηκε στο Κοιμητήριο του Χριστού που ανακαινίστηκε επί των ημερών του, με κόπο και αγάπη, ψάλλοντας όλοι το «Ότε κατήλθες προς τον θάνατον» και το «Χριστός Ανέστη».
Ας είναι Αιωνία του η μνήμη κι ας έχουμε την ευχή του!

We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img