Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.4 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΡΗΤΗ: Έφυγε" από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης, ένας από τους εμβληματικούς...

ΚΡΗΤΗ: Έφυγε” από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης, ένας από τους εμβληματικούς ξενοδόχους…

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης, ένας από τους εμβληματικούς ξενοδόχουςΈνας από τους εμβληματικούς ξενοδόχους της Κρήτης, ο Κώστας Μαντωνανάκης “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με την ακμή του τουρισμού στην Κρήτη τη δεκαετία του ’70 και υπήρξε ο γεννήτορας της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Ο Κώστας Μαντωνανάκης το 1983 εξαγόρασε αρχικά το μερίδιο της Νάκου στο διάσημο Elounda Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία μαζικού τουρισμού στην Κρήτη που είχε κατασκευαστεί το 1971 και κατόπιν το άλλο 50% το 1987. Επί των ημερών του το εμβληματικό ξενοδοχείο κατέστη σημείο αναφοράς του κρητικού τουρισμού αλλά και ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο εκλιπών επέκτεινε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και σε άλλες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο. Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό μια ώρα νωρίτερα για το “ύστατο χαίρε”. Αντί στεφάνων η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.
Αντ. Ζερβός: “Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τοπική μας κοινωνία
Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός αναφέρει:
“Σήμερα, ο Κώστας Μαντωνανάκης ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην τοπική μας κοινωνία, ένας πολίτης που αγωνίστηκε με επιμονή και μεθοδικότητα καταφέρνοντας να κυριαρχήσει επιχειρηματικά για πολλές δεκαετίες στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, απ΄ όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά και στον χώρο του τουρισμού στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ολοκλήρωσε τον κύκλο της ζωής του !
Η παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, συνδέεται όπως όλοι γνωρίζουμε με την συνέχιση της λειτουργίας δύο καταξιωμένων ξενοδοχείων ( Elounda Beach – Elounda Bay) αλλά και με την επιτυχή προσπάθεια του, να βάλει στον χάρτη της τουριστικής αγοράς άλλη μία περιοχή του δήμου : το Σίσι.
Ο Κώστας Μαντωνανάκης, θα μείνει στην μνήμη μας , ως ο άνθρωπος που είδε την δυναμική του τουρισμού και προσπάθησε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις, αφήνοντας το δημιουργικό αποτύπωμα του στην ιστορία του τόπου.
Συμπαραστάτες σ΄ αυτήν του την προσπάθεια, τα παιδιά του Παντελής και Άννα, άξιοι συνεχιστές του έργου του.
Θα μείνει πάντα στην μνήμη μας και θα προσωποποιεί τις έννοιες της εργατικότητας της κοινωνικής προσφοράς και της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής επιτυχίας και της οικογενειακής ζωής, και αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνει στα παιδιά του, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Καλό Ταξίδι!”
Φωτογραφία: Στο φόντο, το Elounda Beach τη δεκαετία του ’70 @Μανώλης Ρασούλης
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img