Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.5 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚεφαλονιά: Νεκρός 40χρονος Γάλλος τουρίστας - Βαρύ πένθος στο χωριό της Άσσου...

Κεφαλονιά: Νεκρός 40χρονος Γάλλος τουρίστας – Βαρύ πένθος στο χωριό της Άσσου…

Βαρύ πένθος στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Άσσος, στην Κεφαλονιά, από τον τραγικό θάνατο ενός 40χρονου Γάλλου τουρίστα το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Χρήστο Κοκκόλη, πρόεδρο της Άσσου, που μίλησε στο protothema.gr, ο 40χρονος είχε επισκεφθεί μαζί με την οικογένειά του το χωριό πριν μερικές ημέρες και σκόπευε να μείνει για δύο εβδομάδες.
Η οικογένεια των Γάλλων διέμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και συνδεόταν φιλικά με ζευγάρι Γάλλων που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Άσσο και μάλιστα, είχαν βοηθήσει στο «ξεμπάζωμα» του χωριού, μετά το βαρύ χτύπημα του κυκλώνα Ιανού τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τον Χρήστο Κοκκόλη, το βράδυ της Παρασκευής ο 40χρονος αισθάνθηκε πόνους στη μέση και αγόρασε αντιφλεγμονώδες φάρμακο από κοντινό φαρμακείο. Μετά την λήψη του φαρμάκου ένιωσε αδιαθεσία και οι δικοί του με την βοήθεια ντόπιων, που βρέθηκαν αμέσως στο πλευρό της οικογένειας, κάλεσαν το Κέντρο Υγείας Σάμης για ασθενοφόρο. Εκεί δεν υπήρχε όμως διαθέσιμο ασθενοφόρο και εκλήθη το ΕΚΑΒ. Το μόνο ασθενοφόρο που μπορούσε να πάει στην Άσσο βρισκόταν καθ’ οδόν προς Ληξούρι και χρειάστηκαν 3 ώρες για να φτάσει στο χωριό. Ο 40χρονος ένιωσε αδιαθεσία γύρω στις 9.30 το βράδυ και εξέπνευσε στις 11 ενώ το ασθενοφόρο έφτασε στην Άσσο στις 12 τα μεσάνυχτα! Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού στο protothema.gr αν η γέφυρα του Χειμωνικού στον Αγκώνα, που συνδέει την περιοχή του Αργοστολίου και της Παλλικής με τη βόρεια Κεφαλονιά, ήταν ανοιχτή, το ασθενοφόρο θα είχε φτάσει, τουλάχιστον, 2 ώρες νωρίτερα στην Άσσο.
«Θέλουμε μόνιμα ασθενοφόρο και γιατρό στο Δήμο Σάμης. Να μην κοιμούνται όρθιοι οι υπεύθυνοι και να μας θυμούνται μόνο για τις ψήφους», δήλωσε ο Χρήστος Κοκκόλης και τόνισε πως το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έκανε ό,τι μπορούσε και έφθασε στο χωριό «με την ψυχή στο στόμα», αλλά ήταν πλέον αργά… Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πριν 5 με 6 χρόνια έχασε την ζωή του στην Άσσο ένας 50χρονος Βρετανός τουρίστας, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων δομών υγείας στην περιοχή. «Αν δεν αποκατασταθεί η γέφυρα του Χειμωνικού θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα», ανέφερε ο δραστήριος πρόεδρος της Άσσου.
Η Άσσος και το γειτονικό γραφικό Φισκάρδο είναι από το ομορφότερα χωριά της Κεφαλονιάς, όμως, αν δεν διαθέτουν τις στοιχειώδεις δομές υγείας, παρόμοια γεγονότα αμαυρώνουν τον τουρισμό του νησιού και μάλιστα σε μια περίοδο, όπως είναι το φετινό καλοκαίρι, που οι αφίξεις στο νησί από το εξωτερικό παρουσιάζουν, προς το παρόν, καθοδική πορεία.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img