Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
14.6 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘρήνος και οδυρμός στην κηδεία του μικρού Ζαχαρία | ΦΩΤΟ...

Θρήνος και οδυρμός στην κηδεία του μικρού Ζαχαρία | ΦΩΤΟ…

Με ήχους από πυροβολισμούς, συμβολικά όπως συνοδεύεται ένας γαμπρός, έφτασε στην εκκλησία της Παναγίας στη Λιγόρτυνο Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, σήμερα στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 19 Μαρτίου, η σορός του 2χρονου Ζαχαρία.
Ραγισαν και οι πέτρες από το θρήνο δίπλα στο μικρό άγγελο, μοναχογιό της οικογένειας που έχει άλλα δύο παιδιά, κορίτσια:
“Σήκω να δεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για σένα, που πάντα χαιρόσουν να βλέπεις κόσμο…” ήταν το σπαρακτικό μοιρολόϊ του παππού προς το μικρό εγγόνι του -που αεροβαπτίστηκε στο Νοσοκομείο με το όνομα και των δύο παππούδων του- ραγίζοντας καρδιές…
Να σημειώσουμε ότι τόσο το φέρετρο όσο και η εκκλησία ήταν στολισμένη στα λευκά του γαμπρού , ενώ αντί για κόλυβα μοίρασαν κουφέτα.
Η σορός του αγοριού έφτασε στη Λιγόρτυνο, λίγο μετά τις 14.30. Οι χωριανοί «λύγισαν», όταν αντίκρισαν τη νεκροφόρα με το λευκό φέρετρο.
Πολλοί από αυτούς κρατούσαν λουλούδια, ενώ με λουλούδια είχαν στρωθεί και οι δρόμοι της Λιγόρτυνος, από τους οποίους πέρασε η νεκροφόρα.
Μακάρι ο Θεός να δίνει δύναμη στους δικούς του ανθρώπους και ανάπαυση στο ίδιο που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον κόσμο…

Ζαχαρίας


We read it in: https://www.daynight.gr/
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img