Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
9.8 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΙΕΘΝΗ: Πέθανε ο Τζίμι Γκριβς...

ΔΙΕΘΝΗ: Πέθανε ο Τζίμι Γκριβς…

Ο Τζίμι Γκριβς με τη φανέλα της εθνικής ΑγγλίαςΘρήνος στον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Τότεναμ και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αγγλία το 1966, Τζίμι Γκριβς. Ο σύλλογος του Νησιού με ανάρτηση στα social media αποχαιρέτησε τον δικό του θρύλο και ευχήθηκε συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο 81χρονος παλαίμαχος επιθετικός, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αγγλία το 1966, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, το 2015 υπέστη έμφραγμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ όσο ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής είχε θέματα αλκοολισμού, με συνέπεια η καριέρα του μετά τα 30 να πάρει την κατιούσα.
Ο Γκριβς άρχισε την καριέρα του από την Τσέλσι, πετυχαίνοντας 124 γκολ σε 157 συμμετοχές, ακολούθησε ένα μικρό διάστημα στη Μίλαν (12 συμμετοχές, 9 γκολ), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με τεράστια επιτυχία με τη φανέλα της Τότεναμ σημειώνοντας 220 τέρματα σε 321 αγώνες. Μάλιστα, μέχρι και σήμερα, παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την αγγλική ομάδα.
Παράλληλα, πραγματοποίησε 57 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας, σκοράροντας και 44 γκολ, ενώ αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές στην πορεία των “τριών λιονταριών” μέχρι την κορυφή του κόσμου το 1966.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img