Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.7 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒΡΑΖΙΛΙΑ: Τραγωδία με 40χρονο δικηγόρο – Βρήκε φριχτό θάνατο στον μαγνητικό τομογράφο...

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Τραγωδία με 40χρονο δικηγόρο – Βρήκε φριχτό θάνατο στον μαγνητικό τομογράφο…

Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος δικηγόρος στη Βραζιλία όταν το πιστόλι του εκπυρσοκρότησε στον μαγνητικό τομογράφο.
Ο ίδιος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της οπλοκατοχής, μπήκε στο χώρο του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου Λαμπορατόριο Κούρα στο Σάο Πάολο στις 16 Ιανουαρίου, για να συνοδεύσει τη μητέρα του, η οποία θα έκανε την εξέταση.
Παρά τις λεκτικές και γραπτές προειδοποιήσεις να αφαιρέσει όλα τα μεταλλικά αντικείμενα από πάνω του, ο Λεάντρο Ματίας Ντε Νόβας μπήκε στην αίθουσα με το πιστόλι, αγνοώντας τον κίνδυνο.
Όταν ενεργοποιήθηκε ο τομογράφος, το όπλο εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά. Δύο εβδομάδες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Σάο Λουίζ Μορούμπι.
«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλα τα πρωτόκολλα πρόληψης ατυχημάτων τηρήθηκαν από την ομάδα Κούρα, όπως συνηθίζεται σε όλες τις μονάδες», δήλωσε στην Telegraph εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
«Τόσο ο ασθενής όσο και η μητέρα του έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τις διαδικασίες πρόσβασης στην αίθουσα εξέτασης και προειδοποιήθηκαν για την αφαίρεση όλων των μεταλλικών αντικειμένων».
Πώς λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος
Για να απεικονίσει το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος, ο μαγνητικός τομογράφος χρησιμοποιεί 1.5 – 3.0 tesla μαγνητισμού για να αναγκάσει τα πρωτόνια στα μόρια του νερού να προσανατολιστούν προς την ίδια κατεύθυνση.
Ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός χαμηλής ενέργειας κινεί τα σωματίδια, τα οποία ανάλογα από τα περιβάλλοντα υλικά του σώματος, χρειάζονται διαφορετικούς χρόνους για να γυρίσουν στο αρχικό τους σημείο.
Αυτή η διαφορά στην κίνηση των πρωτονίων μεταφράζεται σε μία απεικόνιση ακριβείας των οργάνων μας. Κατά τη χρήση του μαγνητικού τομογράφου, το μαγνητικό πεδίο είναι αρκετό για να τραβήξει τα μεταλλικά αντικείμενα γύρω του.
Μικρότερα αντικείμενα, όπως κοσμήματα, μπορούν να δημιουργήσουν τοπικά εγκαύματα επειδή δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μετατρέπεται σε θερμότητα.
Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο 40χρονος ήταν έμπειρος χρήστης όπλων, είχε άδεια οπλοφορίας και το όπλο ήταν δηλωμένο. Πώς ακριβώς εκπυρσοκρότησε μέσα στον μαγνητικό τομογράφο δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε γνωρίζουμε αν απλά το ξέχασε πάνω του ή αψήφησε τις οδηγίες του προσωπικού.
Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μία τραγική υπενθύμιση πως τα μεταλλικά αντικείμενα είναι πολύ επικίνδυνα γύρω από ένα μαγνητικό τομογράφο.
Το 2018, ένας άνδρας τραυματίστηκε στο πόδι σε μια κλινική του Λονγκ Άιλαντ όταν ένα πιστόλι που είχε στην τσέπη του εκπυρσοκρότησε κατά την είσοδο σε μια αίθουσα μαγνητικής τομογραφίας.
Ποια βοήθεια προσφέρεται από έναν μαγνητικό τομογράφο
Με την αποκλειστική χρήση μαγνητικού τομογράφου είναι δυνατή η λήψη πληροφοριών σχετικά με την βιοχημική κατάσταση των ιστών με την μορφή εικόνων και φασμάτων. Η MRΙ προσφέρει την δυνατότητα του έγκαιρου εντοπισμού διαφόρων βιοχημικών αλλαγών, οι οποίες συμβαίνουν πριν το σχηματισμό κακοήθειας.
Επίσης, σε σχέση με άλλες απεικονιστικές μεθόδους, οι οποίες βασίζονται στην ανίχνευση συγκεκριμένων ιχνηθετών με εξειδικευμένη δράση, προσφέρουν μεγαλύτερη ευαισθησία, καλύτερη διακριτική ικανότητα και μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή.
Η μαγνητική τομογραφία προσφέρει μία πληθώρα εργαλείων για την εύρεση και την παρακολούθηση της πορείας διαφόρων βλαβών καθώς επίσης και την δυνατότητα πολλών επαναλήψεων μιας και οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται με ιοντίζουσες ακτινοβολίες ή άλλες χημικές ουσίες.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img