Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.1 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒραζιλία: Πέθανε το τελευταίο μέλος φυλής ιθαγενών του Αμαζονίου – Ζούσε 26...

Βραζιλία: Πέθανε το τελευταίο μέλος φυλής ιθαγενών του Αμαζονίου – Ζούσε 26 χρόνια απομονωμένος…

Ο αποκαλούμενος «Άνθρωπος της Τρύπας»
Ένας άγνωστος και χαρισματικός ιθαγενής άνδρας που θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος της φυλής του πέθανε στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, με τους ακτιβιστές της περιοχής να θρηνούν για την απώλεια μιας ακόμη γλώσσας και κουλτούρας. Ο μοναχικός και μυστηριώδης άνδρας ήταν γνωστός μόνο ως Índio do Buraco, ή «ο ιθαγενής άνδρας της τρύπας», επειδή περνούσε μεγάλο μέρος της ύπαρξής του κρυμμένος ή προστατευόμενος σε λάκκους που έσκαβε στο έδαφος.
Οι αρχές γνωρίζουν ελάχιστα για τον άνθρωπο αυτό, αλλά η αποφασιστική ανεξαρτησία του και η προφανής παρηγοριά του συνέβαλαν στη δημιουργία μιας μυσταγωγίας γύρω από το πρόσωπό του, η οποία τράβηξε την προσοχή των ακτιβιστών και των μέσων ενημέρωσης σε ολόκληρη τη Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο.
Επειδή είχε τοποθετήσει έντονα χρωματιστά φτερά γύρω από το σώμα του, θεωρείται ότι ο άνδρας είχε προετοιμαστεί για το θάνατο. Υπολόγισε ότι ο άνδρας ήταν περίπου 60 ετών.
«Δεν εμπιστευόταν κανέναν επειδή είχε πολλές τραυματικές εμπειρίες με μη ιθαγενείς», δήλωσε ο Μαρσέλο ντος Σάντος, ένας συνταξιούχος εξερευνητής που παρακολουθούσε την ευημερία του για λογαριασμό της Funai, του εθνικού ιδρύματος ιθαγενών της Βραζιλίας.
Οι οργανώσεις των ιθαγενών υπολογίζουν τον αριθμό των φυλών που έχουν απομείνει μεταξύ 235 και 300, αλλά ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επειδή ορισμένες φυλές είχαν πολύ μικρή επαφή με την κοινωνία των εποίκων
Τουλάχιστον 30 ομάδες πιστεύεται ότι ζουν βαθιά μέσα στη ζούγκλα και σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό για τον αριθμό τους, τη γλώσσα ή τον πολιτισμό τους.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img