Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
17.4 C
Agrinio
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆρτα: Σήμερα η κηδεία του βρέφους που ξέχασε ο πατέρας του στο...

Άρτα: Σήμερα η κηδεία του βρέφους που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο – Τραγικές φιγούρες οι γονείς του…

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα γραφτεί ο τραγικός επίλογος στην Άρτα, καθώς θα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους, που πέθανε ξεχασμένο για ώρες στο αυτοκίνητο του πατέρα του.
Το βρέφος θα κηδευτεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Άρτα και όχι στην Περδικορράχη, χωριό καταγωγής της μητέρας του, όπως είχε αρχικά ειπωθεί. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, επειδή το κοριτσάκι ήταν αβάπτιστο, πριν από την κηδεία, ο ιερέας θα διαβάσει μια ειδική ευχή και θα δοθεί στο παιδί, το όνομα Λυδία.
Ενωμένοι οι γονείς στην τραγωδία
Οι γονείς του μωρού περνούν δύσκολες ώρες, ωστόσο παραμένουν ενωμένοι στην τραγωδία. Χθες, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο 37χρονος πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ο νεαρός πατέρας δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα. «Όση ώρα βρισκόταν στο γραφείο της ανακρίτριας, έκλαιγε συνεχώς…» δήλωσε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Λαμπράκης.
Στο πλευρό του καταρρακωμένου πατέρα βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοί του αλλά και η 27χρονη γυναίκα του, η οποία μέχρι πρόσφατα νοσηλευόταν, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή για να αντέξει τον χαμό του μωρού της.
Χθες, το ζευγάρι βγήκε από το νοσοκομείο και έμεινε στο σπίτι συγγενικού προσώπου.
Η 27χρονη μητέρα από την Τετάρτη ζητούσε να δει το σύζυγό της. Μετά από άδεια που δόθηκε από την Αστυνομία, η συνάντησή τους έγινε το πρωί της Πέμπτης σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.
Βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά το χαμό του μωρού τους και έκλαιγαν σφιχτά αγκαλιασμένοι, σε μια στιγμή που λύγισαν όλοι στο νοσοκομείο.
Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού έγινε σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο και κράτησε περίπου 15 λεπτά.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η αδιανόητη τραγωδία, συνέβη όταν ο 37χρονος έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί του και το 5,5 μηνών κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Κάτι που δεν έγινε. Αφότου άφησε το όχημά του σε πάρκινγκ με το μωρό μέσα σε αυτό αναχώρησε για την εργασία του με υπηρεσιακό όχημα για την Λευκάδα.
Ώρες αργότερα οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού επικοινώνησαν με τη μητέρα για να μάθουν αν έχει συμβεί κάτι στο κοριτσάκι και δεν πήγε. Η μητέρα επικοινώνησε με τον σύζυγο της ρωτώντας τον που είναι το παιδί, και αυτός έντρομος πετάχτηκε στο αυτοκίνητο αλλά ήταν αργά.
Στη συνέχεια μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι στο νοσοκομείο Άρτας ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα, Δημήτρη Λαμπράκη, «το παιδί δεν κοιμήθηκε το βράδυ γιατί είχε κολικούς και έμειναν όλο το βράδυ ξύπνιοι. Υπήρχε και το άγχος της εργασίας. Ήταν μία δύσκολη μέρα για αυτόν. Η γυναίκα πριν λίγο μέρες είχε ένα τροχαίο ατύχημα μαζί με το παιδί, και δεν ήθελε να οδηγεί».
«Έτσι, έβαλαν το παιδί στο κάθισμα και ο πατέρας ανέλαβε να το πάει στο βρεφονηπιακό. Ο πατέρας σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και εκείνη τη στιγμή μπλόκαρε το μυαλό του. Το παιδί μάλλον κοιμόταν και ο πατέρας αγνόησε εντελώς την παρουσία του. Ούτε που το σκέφτηκε. Στο τελείωμα της βάρδιας, πήγε η γυναίκα του να πάρει το παιδί και της είπαν πως δεν είναι εκεί. Αυτός της είπε με πως είναι στο βρεφονηπιακό. Τότε αντιλήφθηκε πως δεν το είχε αφήσει ποτέ. Πήρε το υπηρεσιακό αμάξι , χωρίς να ρωτήσει. Και έφτασαν στο σημείο. Πολύ άσχημη εικόνα, και δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό τους», πρόσθεσε.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img